Συμβουλές για έντιμη προσφορά εργασίας κατά την λειτουργία μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 630 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η λειτουργία μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης περιλαμβάνει δέσμευση τόσο για την κοινωνική αποστολή όσο και για τους επιχειρηματικούς στόχους του οργανισμού. Όταν κάνετε μια ειλικρινή προσφορά εργασίας στους υπαλλήλους, είναι απαραίτητο να δίνετε προτεραιότητα στη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και την υπευθυνότητα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη δημιουργία μιας ειλικρινούς προσφοράς εργασίας:

Να είστε σαφείς σχετικά με τις ευθύνες της εργασίας: Βεβαιωθείτε ότι η περιγραφή εργασίας αντικατοπτρίζει με ακρίβεια τα καθήκοντα και τις ευθύνες που αναμένεται να εκτελέσει ο εργαζόμενος. Αυτή η διαφάνεια θα βοηθήσει στη δημιουργία προσδοκιών και στην αποφυγή παρεξηγήσεων στη συνέχεια.

Προσφέρετε δίκαιη αποζημίωση: Καθορίστε τους μισθούς και τις παροχές που είναι σύμφωνες με τα πρότυπα του κλάδου και το τοπικό κόστος ζωής. Να είστε διαφανείς σχετικά με το πακέτο αποζημίωσης και πώς συγκρίνεται με παρόμοιους ρόλους στον κλάδο.

Δημιουργήστε ένα θετικό εργασιακό περιβάλλον: Καλλιεργήστε μια θετική εργασιακή κουλτούρα προωθώντας την ανοιχτή επικοινωνία, το σεβασμό και τη συνεργασία. Δημιουργήστε πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στην ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, τη δίκαιη μεταχείριση και τη διαφορετικότητα και την ένταξη.

Δώστε προτεραιότητα στην ανάπτυξη των εργαζομένων: Προσφέρετε ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξη για να ενθαρρύνετε την πίστη και τη διατήρηση των εργαζομένων. Παρέχετε προγράμματα κατάρτισης, ευκαιρίες καθοδήγησης και ανατροφοδότηση απόδοσης για να βοηθήσετε τους εργαζόμενους να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να προχωρήσουν στην καριέρα τους.

Δώστε έμφαση στην κοινωνική αποστολή: Βεβαιωθείτε ότι οι εργαζόμενοι κατανοούν την κοινωνική αποστολή του οργανισμού και πώς η εργασία τους συμβάλλει στους μεγαλύτερους στόχους του συνεταιρισμού. Αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της αίσθησης του σκοπού και της δέσμευσης στην αποστολή του οργανισμού.

Να είστε υπόλογοι: Δημιουργήστε ένα σύστημα λογοδοσίας για να διασφαλίσετε ότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι ακούγονται και ότι αντιμετωπίζονται οι ανησυχίες τους. Δημιουργήστε μια πολιτική ανοιχτών θυρών που επιτρέπει στους εργαζόμενους να παρέχουν σχόλια και να εκφράζουν ανησυχίες χωρίς φόβο αντεκδίκησης.

Δίνοντας προτεραιότητα στη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη και την υπευθυνότητα στην προσφορά εργασίας σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πιστή και αφοσιωμένη ομάδα που θα βοηθήσει την επιχείρησή σας στον κοινωνικό συνεταιρισμό να ευδοκιμήσει.