Συμμετοχή Ρ. Αντωνοπούλου σε ευρωπαϊκό συνέδριο για επαναλειτουργία επιχειρήσεων μέσω συνεταιρισμών εργαζομένων


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Σε ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα τη μετάβαση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε συνεταιριστικά σχήματα εργαζομένων, θα συμμετέχει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Το συνέδριο πραγματοποιείται αύριο στις Βρυξέλλες και διοργανώνεται από την Ισπανική Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Εργαζομένων (COCETA) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο πόλεων και περιφερειών για την Κοινωνική Οικονομία (REVES). Στις εργασίες συμμετέχουν δημόσιοι φορείς, φορείς της κοινωνικής οικονομίας, εργατικά συνδικάτα και μέλη της κοινωνίας πολιτών.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανάδειξη καλών πρακτικών για τη διατήρηση θέσεων εργασίας μέσω μεταφοράς επιχειρήσεων σε συνεταιριστικά σχήματα εργαζομένων και ο ρόλος των κεντρικών, τοπικών και περιφερειακών αρχών στη δημιουργία πρόσφορου περιβάλλοντος, προκειμένου η επαναλειτουργία επιχειρήσεων μέσα από συνεταιρισμούς εργαζομένων να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Στις Βρυξέλλες η Αναπληρώτρια Υπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (ETUC), Luka Visentini, τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της φτώχειας (EAPN), Leo Williams, και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Γιώργο Ντάση.

https://www.e-forologia.gr