Η Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (δείτε εδώ) σας προσκαλεί κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στις 19:00  στην ανοιχτή  Συνάντηση ΚοινΣΕπ  με θέματα συζήτησης την ανάπτυξη Δικτύωσης και Συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς Κ.Αλ.Ο. Zoom Meeting Room - Meeting ID: 449 455 0269 - Passcode: koinsep


Συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας για Απασχόληση και Κοινωνική Οικονομία


Αγοράστε τα αγαπημένα σας προϊόντα από τους χορηγούς μας και υποστηρίξτε μαςΕάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 8χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 480 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εσύ έχεις ενημερωθεί για την Πανελλήνια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας;


imagesΣε συνάντηση της Ρ. Αντωνοπούλου με τον Γάλλο πρέσβη συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία με συγκρότηση ομάδων ειδικών εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών.

Με τον Γάλλο πρέσβη κ. Christophe Chantepy συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου (φωτ.).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνίδας υπουργού, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας που μπορούν να έχουν η ελληνική και η γαλλική κυβέρνηση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε η συγκρότηση ομάδων ειδικών εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών, οι οποίες θα προχωρήσουν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών για τη χάραξη πολιτικών ανάσχεσης της ανεργίας και τη δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας.

«Η συνεργασία με τη γαλλική κυβέρνηση, όπως και με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στον σχεδιασμό ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης αλλά και σε ζητήματα ενίσχυσης της κοινωνικής οικονομίας, είναι υποστηρικτική στην προσπάθεια του Υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις θεσμικές αλλαγές που επέφερε ο νόμος Florence, το 2014 στη Γαλλία, με τον οποίο δόθηκε η δυνατότητα αναδιοργάνωσης και επαναλειτουργίας πτωχευμένων παραγωγικών επιχειρήσεων ή απειλούμενων με κλείσιμο επιχειρήσεων, μέσω σχημάτων Κοινωνικής Οικονομίας, προστατεύοντας έτσι τις θέσεις εργασίας.

«Χαιρόμαστε για την πρωτοβουλία που αναλάβατε και ευελπιστούμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία», δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης κ. Christophe Chantepy.

http://www.euro2day.gr

Έρευνα Τρέχουσας Κατάστασης ΚοινΣΕπ 2021 πές μας τα προβλήματα σου 


Εάν σε κάποια μας σελίδα δεν δουλεύει η φόρμα επικοινωνίας παρακαλώ στείλτε μήνυμα από εδώ


Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!