Συνεταιριστικη επιχειρηση για το Ροδινι


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Πραγματικότητα αποτελεί, πλέον, η Κοιν.Σ.Επ. (Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση) που συστάθηκε για τη διαχείριση του πάρκου του Ροδινιού αφού, προχθές το βράδυ, στον ομώνυμο χώρο, υπεγράφη το καταστατικό της.

Συνολικά, 25 άτομα, μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει το καταστατικό της Κοιν.Σ.Επ. που αποτελεί την τρίτη που γίνεται στο νησί της Ρόδου. Παράλληλα, έχει εκλεγεί και η προσωρινή συντονιστική επιτροπή η οποία θα προχωρήσει στη σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου και στις προτάσεις προς τους φορείς που μπορεί να ενδιαφέρονται για να συνεργαστούν.

Σύμφωνα με τη σύμβουλο του Δημάρχου, υπεύθυνη γι’ αυτή την πρωτοβουλία, κα Δέσποινα Μπρόκου, η δημιουργία της Κοιν.Σ.Επ. έχει στόχο την ανάδειξη του πάρκου και σκοπός τους είναι να κάνουν δραστηριότητες τέτοιες που να ξαναζωντανέψουν το χώρο.

Όπως είπε, οι ιδέες που υπάρχουν είναι πάρα πολλές αφού ο χώρος αυτός, που αποτέλεσε επί δεκαετίες σημείο αναφοράς για τους Ροδίτες, προσφέρεται για πολλών ειδών δραστηριότητες, όπως εκπαιδευτικές, για τα παιδιά, πολιτιστικές εκδηλώσεις, υπαίθριες εκθέσεις που μπορούν να φιλοξενούνται στο χώρο του πάρκου, ακόμη ανοιχτό μουσείο φυσικής ιστορίας που έχει ειπωθεί ότι μπορεί να γίνει, αλλά και επιδεικτική παρουσίαση κάποιων βοτάνων επειδή υπάρχει εκεί ένα ειδικό μικροκλίμα που ευνοεί.

Η φιλοσοφία της Κοιν.Σ.Επ. είναι μη κερδοσκοπική που σημαίνει ότι όσα χρήματα-και εφόσον υπάρχουν-ως κέρδη θα πρέπει να επανεπενδύονται στο σκοπό της Επιχείρησης που είναι η συντήρηση και ανάδειξη του πάρκου.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η κα Μπρόκου, εκεί που έχουν αναπτύξει δράση μέχρι τώρα ως εθελοντές ήταν το πάρκο, από αυτό ξεκινούν και γι ‘αυτό θα προτείνουν στο δ.σ. να το διαχειριστούν μέσω του φορέα αυτού.

Το επόμενο στάδιο είναι να φέρουν το επιχειρηματικό σχέδιο, να καταλήξουν σε συγκεκριμένες δράσεις που θέλουν να γίνουν τον επόμενο χρόνο και να πουν πως θα τις υλοποιήσουν. Επίσης, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα μπορούν να φέρουν την πρόταση στο δ.σ.

Ερωτηθείσα, τέλος, η ίδια, για ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί σχετικά με το πόσο ρεαλιστική είναι η όλη προσπάθεια ενώ υπήρξε και σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ τοπικά, είπε: «Η ουσία της κίνησης θα αποδειχθεί στην πορεία και θα αποδειχθεί με τα αποτελέσματα της κίνησης αυτής».

Σχετικά με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, δεν θέλησε να τη σχολιάσει, επεσήμανε, ωστόσο, ότι στο νόμο αναφέρονται όλες οι λεπτομέρειες για τους εργαζόμενους ενώ για τις λαϊκές επιτροπές είπε μακάρι να γίνουν και να συνεργαστούν.

Η συντονιστική επιτροπή, όταν θα συγκροτηθεί σε Σώμα θα ανακοινώσει τον προγραμματισμό της και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει να ακολουθήσει.

http://www.rodiaki.gr