Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Κοινωνική Οικονομία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στην σελίδα μας για την ενημέρωση σας σχετικά με την κοινωνική οικονομία από τον Δεκέμβρη του 2012. Εδώ θα μπορείτε να βρείτε τις πιο συχνές ερωτήσεις που υπάρχουν και τις ανάλογες απαντήσεις σε κάθε απορία σχετικά με οτιδήποτε αφορά την λειτουργία των ΚοινΣΕπ και κάθε άλλο σχετικό ερώτημα. Αν δεν υπάρχει εδώ ήδη απάντηση στην ερώτηση σας μπορείτε να μας στείλετε την απορία σας από την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στο τέλος του κειμένου αυτού. Επίσης μπορείτε να καλέσετε από τις 10:00 – 18:00 κάθε ημέρα της εβδομάδας για να σας βοηθήσουμε σε κάθε σχετικό θέμα που αντιμετωπίζετε τόσο κατά τον σχεδιασμό της ΚοινΣΕπ σας όσο και κατά την μετέπειτα λειτουργία του. (τηλέφωνα στο τέλος του άρθρου)

Πως ξεκινάω μια ΚοινΣΕπ;

  • Το πρώτο βήμα για την δημιουργία μίας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης είναι η εγγραφή της στο Γενικό Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας Το Γενικό Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας είναι το Δημόσιο Βιβλίο που τηρείται σε ηλεκτρονική μορφή για την καταγραφή των νομικών προσώπων που σχετίζονται με την κοινωνική οικονομία. Για να ιδρύσετε μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση οφείλετε να κάνετε την έγγραφη σας στο Γενικό Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας. Μπορείτε να βρείτε οδηγίες και χρήσιμα έγγραφα για την διαδικασία εδώ ενώ μπορείτε να κάνετε την ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων σας εδώ.

Που μπορώ να βρω άλλες πληροφορίες και ποιος μπορεί να με βοηθήσει στην διαδικασία σύστασης της ΚοινΣΕπ που σχεδιάζω;

  • Μπορείτε να μας καλέσετε σε ένα από τα τηλέφωνα που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου αυτού μετά την φόρμα επικοινωνίας για να σας βοηθήσουμε τόσο στην σύσταση αναλαμβάνοντας για λογαριασμό σας όλη την διαδικασία αλλά και στην συνέχεια με κάθε απορία που θα έχετε. Σχετικές πληροφορίες βρείτε εδώ.

Είμαι στον νόμο Κατσέλη η χρωστώ στον ΟΑΕΕ και στην Εφορία τι γίνεται;

  • Η Συμμετοχή κάποιου ως μέλους σε μια ΚοινΣΕπ ακόμα και αν έχει εκκρεμότητες στην εφορία από παλαιότερο επάγγελμα η στον ΟΑΕΕ η είναι ενταγμένος στον νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δεν έχει κανένα πρόβλημα το να είναι μέλος η ακόμα και εργαζόμενος στην ΚοινΣΕπ

Παίρνω αναπηρικό επίδομα η σύνταξη υπάρχει πρόβλημα;

  • Η συμμετοχή ως μέλους η ακόμα και η εργασία σας σε μια ΚοινΣΕπ δεν σας στερεί κανένα επίδομα η σύνταξη που τυχόν λαμβάνετε .

Έχω κάρτα ανεργίας η παίρνω επίδομα θα το χάσω;

  • Οχι για όσο θα είσαστε απλό μέλος η θα παρέχετε εθελοντική η άμισθη εργασία δεν θα χάσετε το επίδομα σας η την ισχύ της κάρτας σας.

…… εδώ θα βρείτε πολλές άλλες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την Κοινωνική Οικονομία (αν έχετε κάποια άλλη ερώτηση στο τέλος του άρθρου έχει φόρμα επικοινωνίας για να έρθετε σε επαφή μαζί μας)

  • 69310.25400 – Wind
  • 6956.6956.66 – Vodafone