FaceBook Twitter

ΔΙΚΤΥΟ - Κοιν.Σ.Επ. | Η Μοναδική ενημερωτική πύλη για τις δράσεις των Κοιν. Συν. Επιχειρήσεων όλης της Ελλάδας - από τον Δεκέμβρη του 2012 σας βοηθούμε στα πρώτα σας βήματα και όποτε μας χρειάζεστε! Με την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντών για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα | Επικοινωνία


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 5χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 100 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ

Η ιστοσελίδα μας είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερομένης δομής για συνεργασία στην προώθηση την στήριξη και την ενδυνάμωση της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα με την αναγνωρισιμότητα και την υποστήριξη που έχει προσφέρει από το 2012 στον χώρο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ.

P1016377Εμπνευσμένη από τον Γάλλο βοτανολόγο Τουρνεφόρ (επισκέφτηκε την Αμοργό το 1700), η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συνεργασία για την Αμοργό, σχεδίασε και παρήγαγε μία περιορισμένη σειρά φυσικών προϊόντων, βασισμένη αποκλειστικά σε βότανα της Αμοργού. Η σειρά αποτελείται από αποξηραμένα βότανα για μαγειρική ή τσάι: ρίγανη, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, λαδανιά, θυμάρι και το θεραπευτικό βαλσαμέλαιο ή λάδι υπερικού.

Όλα τα βότανά έχουν συλλεχθεί χειρωνακτικά και έχουν αποξηραθεί με φυσικό τρόπο στο εργαστήριο τροφίμων χαμηλής όχλησης, το οποίο στεγάζεται στο κτήριο του υπό δημιουργία Βοτανικού Πάρκου Αμοργού και λειτουργεί από την Κοιν.Σ.Επ. εδώ και μερικούς μήνες.

Το μικρο-κλίμα των Κυκλάδων, η απομονωμένη, παρθένα φύση σε συνδυασμό με τα ξηρικά χωράφια της Αμοργού, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη βοτάνων μοναδικής ποιότητας με μεγάλη περιεκτικότητα αιθέριων ελαίων. Οι συγκομιδές, πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα το σεβασμό προς το περιβάλλον της Αμοργού, ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες προστασίας της τοπικής βιοποικιλότητας.

lab3Όλη η διαδικασία επεξεργασίας και διαλογής των βοτάνων έχει γίνει χειρωνακτικά με μεγάλη προσοχή, ώστε να διατηρηθεί η υψηλή ποιότητα των προϊόντων. Στη συνέχεια έχουν συσκευαστεί σε φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες οι οποίες εξασφαλίζουν τη διατήρηση των ιδιαίτερων αρωμάτων των βοτάνων και μετά το άνοιγμα τους.

Το Βαλσαμέλαιο έχει παρασκευαστεί από Αμοργιανό αγουρέλαιο ψυχρής έκθλιψης και άγριο Υπερικό (Hypericum perforatum) από την Αμοργό. Η παραγωγή του έχει γίνει με φυσικό τρόπο, με βάση τη παραδοσιακή συνταγή και στη συνέχει έχει φιλτραριστεί και συσκευαστεί σε γυάλινα φιαλίδια με σταγονόμετρο.

Η Συνεργασία για την Αμοργό Κοιν.Σ.Επ. είναι ένας οργανισμός, με έδρα την Αμοργό, ο οποίος ασχολείται με τη δημιουργία του Βοτανικού Πάρκου Αμοργού στη τοποθεσία «Βρόνταδο» στα Κατάπολα. Ενός Πάρκου αφιερωμένου στη τοπική χλωρίδα, με σκοπούς προστασίας, ανάδειξης και διατήρησής της. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των προϊόντων θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου. Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα σε επιλεγμένα καταστήματα στο νησί της Αμοργού και να τα παραγγείλετε ηλεκτρονικά.

lab2

https://www.facebook.com/botanicalamorgos
https://www.instagram.com/botanicalamorgos
https://www.etsy.com/shop/BotanicalAmorgos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρήσιμα που πρέπει να διαβάσεις για την δική σου ενημέρωση!

Τα άρθρα μας με αυτή την ένδειξη (L)* είναι στα πλαίσια του Δια Βίου Μάθησης πρόγραμμα μας με χρήσιμα άρθρα για όλους τους Κοινωνικούς Επιχειρηματίες και όποιον άλλο ενδιαφέρεται, μια συλλογή χρήσιμων άρθρων από εξειδικευμένες σελίδες. Και όλα τα μαθήματα είναι συγκεντρωμένα σε αυτή την κατηγορία https://goo.gl/j0nWfo 

Comments

comments

© 9135 ΔΙΚΤΥΟ – Κοιν.Σ.Επ. · Subscribe: RSS Twitter · WordPress Theme designed by Theme Junkie
?

?

DownLoad Android App

?
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. More Info | Close
Close

Σας βοηθούμε στην σύσταση της ΚοινΣεπ σας δείτε εδώ!

καλέστε για ενημέρωση σε ένα από τα τηλέφωνα εδώ 69310.25400 - wind / 6956.6956.66 - vodafone
η στείλτε μήνυμα από εδώ για κάθε σας απορία η ανάγκη βοήθειας στην σύσταση της ΚοινΣΕπ σας

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Προσοχή – ΔΕΝ έχουμε καμία οργανική σχέση με το Υπουργείο Εργασίας

images

Monthly Stats 2012 - 2017