Το ΕΤΕΑΝ θα χορηγεί μικροδάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε ΚοινΣΕπ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Στα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα εκκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης αναφέρθηκε ο πρόεδρος του σε παλαιότερη εκδήλωση που διοργάνωσε η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Γαλιάτσος ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν δράσεις όσον αφορά τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Όπως είπε ο ίδιος, κατά το 2017 έγινε επανεκκίνηση της εγγυοδοτικής λειτουργίας του ΕΤΕΑΝ, και σημείωσε ότι αυτό αφορά και εγγυήσεις χαρτοφυλακίων δανείων και εγγυήσεις μεμονωμένων δανείων.

Οι κατηγορίες τραπεζικών δανείων υπάγονται στις εγγυήσεις του Εθνικού Ταμείου είναι:

  • Πρόσθετη εγγύηση στα εγγυημένα δάνεια του EIF (Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο)
  • Εγγύηση των τραπεζικών δανείων από διαθέσιμα της EIB (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων)
  • Εγγύηση των τραπεζικών δανείων από διαθέσιμα των τραπεζών.

Ένα επιπλέον νέο χαρακτηριστικό των εγγυήσεων δανείων από το ΕΤΕΑΝ, όπως είπε ο κ. Γαλιάτσος είναι η συνδιαμόρφωση του τελικού προϊόντος μαζί με τις τράπεζες με απώτερο όφελος για τις επιχειρήσεις τη μείωση των επιτοκίων και την κατάργηση (ή δραστική μείωση) των εξασφαλίσεων.

Οι μικροπιστώσεις

Το ΕΤΕΑΝ στο προσεχές διάστημα θα δραστηριοποιηθεί και στις μικροπιστώσεις, δηλαδή σε δάνεια προς πολύ μικρές επιχειρήσεις με ανώτατο ύψος δανείου τα 25.000 ευρώ και με την πρόβλεψη ύπαρξης συμβούλου (μέντορας).

Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας

Το ΕΤΕΑΝ θα χορηγεί μικροδάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Οι φορείς της ΚΑΛΟ στην Ελλάδα είναι:

  • Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ): α) Ένταξης Ειδικών Ομάδων, β) Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων, γ) Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας.
  • Οι Συνεταιρισμοί Εργαζομένων.
  • Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης του άρθρου 12 του Ν.2716/1999.
  • Οποιοδήποτε άλλο μη μονοπρόσωπο νομικό πρόσωπο, το οποίο πληροί τα συγκεκριμένα κριτήρια του αρθρ. 3 του ν. 4430/2016 (όπως οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, αστικές εταιρίες των αρ. 741 ΑΚ.