Το μοναδικό εστιατόριο για Vegan με μορφή ΚοινΣΕπ στη Θεσσαλονίκη


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με μορφή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΚοινΣΕπ για χορτοφάγους και ανθρώπους που κάνουν διατροφή χωρίς ζωικά προϊόντα και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη!

άλλη μια ΚοινΣΕπ που μας εμπιστεύτηκε για την δημιουργία της

Ξεκίνησε τη λειτουργία του στις αρχές του 2019 και βρίσκεται κοντά στον Λευκό Πύργο!

Το εστιατόριο λέγεται The Saints Stores και μέσα σε ένα περιβάλλον κυριολεκτικά εξωτικό, που παραπέμπει σε δάσος τροπικό, με ιδιαίτερα καθίσματα και τραπεζάκια, διακόσμηση που θυμίζει κομμάτι μιας όμορφης άγριας ζούγκλας!

Στη μέση του χώρου κυριαρχεί ο μπουφές με όλα τα φαγητά!!!

Πρόκειται για όλα τα γνωστά φαγητά, στην εκδοχή του Χορτοφάγου, ΔΙΧΩΣ να υπάρχει υστέρηση γεύσης!

Έχουμε και λέμε:

  • Σπετζοφάϊ,
  • Μουσακάς,
  • Παστίτσιο, (σ.σ. η κρέμα γίνεται με γάλα ρυζιού και βιολογικό φυτικό τυράκι, ή σε νιφάδες, ζυμαρικά όλων των ειδών, με τυρί φυτικό βιολογικό,
  • Πολυποίκιλες και πεντανόστιμες σάλτσες με λαχανικά,
  • Πατάτες στο φούρνο,
  • Ρύζι με μανιτάρια,
  • Μανιτάρια ψητά,
  • Όσπρια, και με λαχανικά
  • Και φυσικά πολλές πολλές σαλάτες πολύχρωμες με ξηρούς καρπούς. Εννοείται και γλυκά!
  • Εξυπακούεται και χυμούς και αναψυκτικά!

Υπάρχει κουζίνα πέρα από την Ελληνική, από Τουρκία, Ινδία, Ταϋλάνδη, Ισπανία, Ιταλική, Ασιατική, Μεξικάνικη και…dirty vegan!!!

Για όλα αυτά μπορεί να σας απαντήσει ο Αρχιμάγειρας που επιβλέπει και ετοιμάζει τα πάντα.

Φαγητά που τα δοκιμάζεις, ο ουρανίσκος πετάει και επ’ ουδενί θεωρείς πως λείπει το κρέας, το τυρί, ο συνδυασμός όλων των γεύσεων!!! Κι όμως!

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται όλοι, κυρίως αυτοί που έρχονται για να δοκιμάσουν αυτά τα φαγητά και που φυσικά δεν είναι χορτοφάγοι…

Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο του καταστήματος τον κ. Νάσο Ρούφο (σ.σ. από την Θράκη, Έβρο συγκεκριμένα και Σαρακατσάνο…)

«Αλήθεια οι Σαρακατσάνοι μεγάλωσαν με το ένα πόδι μέσα στα τυριά και το άλλο στα κρέατα, Εσείς πως …ξωκείλατε;» Ήταν φυσικά η ερώτηση η πρώτη ερώτηση…

«Ναι πράγματι εμείς οι Σαρακατσάνοι μεγαλώνουμε μέσα στο γάλα τα τυριά και τα κρέατα…Απλά. Μεγάλωσα, ενημερώθηκα και κάνω άλλες επιλογές. Στο πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος, της προστασίας των ζώων, πριν καταλήξουν …με πόνο στο πιάτο μας. Εδώ όλα τα πιάτα είναι χωρίς πόνο και …χωρίς τηγάνι, όλα στο φούρνο. Επίσης χωρίς γλουτένη το 80% των πιάτων.

Το μεγαλύτερο μέρος των ειδών μας είναι βιολογικά. Φυσικά για τις σαλάτες και τα φρούτα, συνεργαζόμαστε με τους ντόπιους παραγωγούς, γύρω από το νομό Θες/νικης, γιατί πιστεύουμε στη συνεργασία και στήριξη ως ΚΟΙΝΣΕΠ και των παραγωγών μας!

Επίσης είμαστε και στο πνεύμα «Όχι άλλο πλαστικό στη ζωή μας» και γι’ αυτό το λόγο διαθέτουμε ως εστιατόριο και είμαστε σταθμός φιλτραρισμένου νερού, -Refeel water station-όπου ο καθένας μπορεί απλά να περάσει από το εστιατόριο, να γεμίσει με νερό το παγούρι του, δίχως να χρειάζεται να αγοράσει εκ νέου μπουκάλι με νερό», τόνισε ο κ. Ρούφος.

Στο εστιατόριο αυτοσερβιρίζεσαι, βάζεις ότι σου αρέσει στο δίσκο από φαγητά και σαλάτες, περνάς από τη ζυγαριά, ζυγίζονται τα είδη και πληρώνεις. Αυτό είναι όλο!

Η γκάμα των φαγητών είναι διαφορετική κάθε μέρα και ο καθένας μπορεί να κάνει έναν πίνακα πολύχρωμο με γεύσεις καθαρές, υψηλής διατροφικής αξίας, πολύ ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Για γρήγορο, υγιεινό και σπιτικά μαγειρεμένο φαγητό οι δρόμοι οδηγούν εδώ», λέει χαριτολογώντας ο κ. Ρούφος, θέλοντας να περάσει κι ένα μήνυμα για αυτούς που βιάζονται και δεν θέλουν να πάνε στα ταχυφαγεία-fast food-

Ο κ. Ρούφος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν και σεμινάρια Γαστρονομίας στο χώρο, για να ενημερωθεί καλύτερα ο κόσμος, αλλά και να λειτουργήσει αγορά Βιολογικών προϊόντων.

Επίσης από την ΚΟΙΝΣΕΠ σκέφτονται να λειτουργήσουν και παράρτημα στην Αθήνα και αν πάει καλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Οι τιμές είναι παρά πολύ προσιτές και ζώνη διάθεσης πιο φτηνά των ειδών, αλλά και ειδικές τιμές σε ανέργους, μαθητές και φοιτητές!

Είναι ανοικτό από τη 1 το μεσημέρι έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα,

Μπορείτε να δείτε το μενού στο bit.ly/thesaintsmenu
ΥΓ: Δ/νση Παύλου Μελά 1 Θες/νικη

πηγή