Το πρόγραμμα «Στηρίζω» παρουσίασε η υφυπουργός Εσωτερικών Κ. Νοτοπούλου


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


«Η κοινωνική πολιτική είναι προτεραιότητα τόσο του υπουργείου μας όσο και της κυβέρνησης συνολικά», υπογράμμισε η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, στην ομιλία της κατά την παρουσίαση του προγράμματος «Στηρίζω»

Το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών-Τομέας Μακεδονίας και Θράκης που αφορά στην «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης», με διακριτικό τίτλο «Στηρίζω» χρηματοδοτείται από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι συνολικού προϋπολογισμού 195.000 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε θέματα κοινωνικής στήριξης ΑμεΑ, στην κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών της Μακεδονίας και τη Θράκης καθώς και σε ενεργητικές πολιτικές στήριξης και αλληλεγγύης των ΑμεΑ.

Το έργο αφορά σε ημερίδες ενημέρωσης και εκπαίδευσης, συνέδρια, καμπάνιες ευαισθητοποίησης, επιμορφωτικά εργαστήρια, προώθηση καλών πρακτικών και δικτύων σε στοχευμένα θέματα κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης.

«Είμαστε προσηλωμένοι στις αρχές της κοινωνικής ισότητας και αλληλεγγύης και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου όλοι οι άνθρωποι να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Για να κρατήσουμε ζωντανή την αξιοπρέπεια και την κοινωνική συνοχή», δήλωσε η κ. Νοτοπούλου.

«Κανένα πρόγραμμα και καμία δράση δεν μπορεί να σχεδιάζεται και να αποφασίζεται χωρίς τη συμμετοχή των ίδιων των ανθρώπων που σκοπεύει να ωφελήσει» συμπλήρωσε και συνεχάρη την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία που με τις απόψεις τους κατά το στάδιο προετοιμασίας αυτού του προγράμματος συνέβαλλαν στο βέλτιστο σχεδιασμό της δράσης.

«Στόχος μας με το πρόγραμμα αυτό είναι να προωθήσουμε την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις κοινωνικής στήριξης και συνοχής αλλά κυρίως να προωθήσουμε την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των μελών των ευπαθών ομάδων. Οι ίδιοι οι άνθρωποι, οι σύλλογοι τους, τα σωματεία τους πρέπει να έχουν λόγο, πρέπει να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Να σχεδιάσουν τις δικές τους δράσεις, γνωρίζοντας ότι εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους» υπογράμμισε.

Η υποβολή αιτήσεων έχει ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης (14/1/2019) στον Ιστότοπο του Υπουργείου και ολοκληρώνεται στις 31/1/2019 και ώρα 12.00

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν αποκλειστικά σύλλογοι, σωματεία, συνεταιρισμοί και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία και εφόσον προβλέπεται ρητά στο καταστατικό τους.

Η υποβολή ξεκινά από την ημερομηνία δημοσίευσης (14/1/2019) στον ιστότοπο του Υπουργείου και ολοκληρώνεται στις 31/1/2019 και ώρα 12.00.