Τρόποι αποφυγής συγκρούσεων ανάμεσα στα μέλη μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 630 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ακολουθούν μερικοί τρόποι για την αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ των μελών μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης:

Σαφής καθορισμός ρόλων και ευθυνών: Ο σαφής καθορισμός των ρόλων και των ευθυνών κάθε μέλους του συνεταιρισμού μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των συγκρούσεων που προκύπτουν από παρεξηγήσεις ή ασαφείς προσδοκίες.

Δημιουργήστε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας: Ενθαρρύνετε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των μελών του συνεταιρισμού. Τα μέλη θα πρέπει να αισθάνονται ελεύθερα να εκφράσουν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους χωρίς φόβο ανταπόδοσης.

Δημιουργία διαδικασίας επίλυσης συγκρούσεων: Αναπτύξτε μια διαδικασία επίλυσης συγκρούσεων για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων όταν προκύπτουν. Αυτή η διαδικασία θα πρέπει να ορίζεται με σαφήνεια και όλα τα μέλη πρέπει να το γνωρίζουν.

Καλλιεργήστε μια κουλτούρα εμπιστοσύνης και σεβασμού: Δημιουργήστε μια κουλτούρα εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ των μελών. Τα μέλη θα πρέπει να ενθαρρύνονται να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με σεβασμό, να ακούν ο ένας τις ιδέες του άλλου και να συνεργάζονται για κοινούς στόχους.

Αναπτύξτε ένα κοινό όραμα και στόχους: Αναπτύξτε ένα κοινό όραμα και στόχους για τον συνεταιρισμό. Αυτό θα βοηθήσει τα μέλη να συνεργαστούν για έναν κοινό σκοπό και θα μειώσει την πιθανότητα συγκρούσεων που προκύπτουν από ανταγωνιστικά συμφέροντα.

Πραγματοποιήστε τακτικές συναντήσεις: Οι τακτικές συναντήσεις μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη να μένουν ενημερωμένα για την πρόοδο του συνεταιρισμού και να αντιμετωπίζουν έγκαιρα τυχόν ζητήματα που προκύπτουν.

Παροχή εκπαίδευσης και υποστήριξης: Παρέχετε εκπαίδευση και υποστήριξη στα μέλη για να τα βοηθήσετε να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να εργαστούν αποτελεσματικά ως ομάδα.

Εφαρμόζοντας αυτές τις στρατηγικές, οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα εμφάνισης συγκρούσεων και να προωθήσουν ένα θετικό και παραγωγικό εργασιακό περιβάλλον.