Φράσεις στη δουλειά που όλοι λέμε αλλά απαγορεύεται! Δεν φαντάζεσαι ποιες είναι αυτές


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Πρόσεχε τι λες όσο είσαι στη δουλειά! Ο τρόπος που μιλάς στη δουλειά και όλα αυτά που λες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά… γιατί ό,τι πεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου. Ποιες φράσεις στη δουλειά απαγορεύεται να πεις;

Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεις τον εαυτό σου στη δουλειά είναι πέρα για πέρα σημαντικός. Ασχέτως, από το πόσο χαλαρό και καλό μπορεί να είναι το κλίμα στη δουλειά, πρέπει να είσαι προσεκτικός με αυτά που λες.

Μπορεί να πεις κάτι και να σε παρεξηγήσουν ή να μην αντιληφθείς σε τι… μπελάδες βάζεις τον εαυτό σου.

Ποιες φράσεις στη δουλειά απαγορεύεται να πεις;

«Συγγνώμη για την ενόχληση…»

Αντί να πεις “συγγνώμη για την ενόχληση”, προσπάθησε να πεις “έχω μια απορία και ήλπιζα πως μπορείς να με βοηθήσεις”.

Μπορεί να είναι νιώθεις άβολα όταν εισβάλλεις στο χώρο κάποιου άλλου στη δουλειά αλλά γιατί να ζητήσεις συγγνώμη; Όταν λες ότι “λυπάσαι” υπονοείς ότι κάνεις κάτι κακό, κάποιο λάθος. Οι συνάδελφοι σου πληρώνονται για να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά και θα πρέπει να είναι χαρούμενοι να σε βοηθήσουν. Ειδικά όταν είσαι νέος σε ένα χώρο.

Προσπάθησε να τους ζητήσεις ευγενικά τη βοήθειά τους και κανείς δεν θα μπορεί να σου το αρνηθεί.

«Έχουμε πρόβλημα με…»

Αντί να πεις “έχουμε πρόβλημα με”, πες “έχουμε ένα πρόβλημα αλλά νομίζω πως μπορούμε να το λύσουμε”.

Κανείς δεν θέλει να γνωρίζει πως υπάρχει ένα πρόβλημα στη δουλειά που πρέπει να λύσει. Προσπάθησε να σκεφτείς μια λύση στο πρόβλημα ή πώς θα μπορούσες να διευκολύνεις την κατάσταση. Δεν θέλεις απλώς να αναφέρεις τα προβλήματα αλλά θέλεις να δίνεις και τις λύσεις.

Αν δεν μπορείς να το λύσεις μόνος σου, οι συνάδελφοί σου θα προτιμήσουν να τους μιλήσεις ήρεμα και λογικά και να πάρεις την πρωτοβουλία να σκεφτείς τις λύσεις του προβλήματος.

«Μπορεί να κάνω λάθος αλλά…»

Με το να παραδέχεσαι ότι η ιδέα σου είναι λανθασμένη, χάνεις την αξιοπιστία και τους προκαταβάλλεις αρνητικά. Δεν έχεις την αυτοπεποίθηση και δεν μπορείς να περάσεις και να εκφράσεις σωστά την ιδέα που θέλεις.

Μην αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου και προσπάθησε να δείχνεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και όχι αβεβαιότητα.

«Θα σου στείλω e-mail»

Αντί να ανταλλάσσεις διαρκώς emails με τους συναδέλφους σου για ένα θέμα στη δουλειά, προσπάθησε να βρείτε λίγο χρόνο για να κάνετε μια αποτελεσματική συζήτηση face to face.

Μέσω email πολλά μπορεί να ειπωθούν λάθος ή να παρερμηνευθούν κι έτσι ο πιο safe τρόπος είναι να λύσετε το ζήτημα από κοντά.Θα σας πάρει λιγότερο χρόνο και θα είναι πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό.

«Ναι, θα το κάνω αυτό» (όταν πραγματικά δεν μπορείς να το κάνεις)

Θέλεις να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, αλλά μερικές φορές όταν η δουλειά σε ξεπερνά, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Αν νιώθεις διαρκώς πιεσμένος στη δουλειά και μετά βίας καταφέρνεις να φέρεις εις πέρας όσα σου έχουν ανατεθεί, σκέψου διπλά πριν αναλάβεις και κάτι ακόμα.

Μπορείς πολύ ευγενικά να ζητήσεις βοήθεια ή να σε βοηθήσουν να κάνεις έναν σωστό προγραμματισμό ώστε να ολοκληρώσεις και όλα τα άλλα που σου έχουν ανατεθεί.

Μίλα για το πόσο πιεσμένος είσαι και ζήτα συμβουλές για το πώς θα θέσεις τις προτεραιότητες και ποια πράγματα πρέπει να γίνουν πρώτα. {https://ipop.gr}


Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ

Subscribe to get the latest posts sent to your email.