Αίρονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό μετά από εισήγηση του υπουργείου Υγείας – Τέρμα οι μάσκες και η καραντίνα 5 ημερών


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Την άρση μέτρων για τον κορωνοϊό εισηγήθηκε το υπουργείο Υγείας στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, όπως έκανε γνωστό με δήλωσή του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ειδικότερα, ο κ.Πλεύρης δήλωσε:

“Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Μένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν”.

Τα μέτρα που αίρονται είναι τα εξής: 

  • -η αυτοαπομόνωση των 5 ημερών σε περίπτωση ασθένειας
  • -η μάσκα στα ΜΜΜ, ταξί, φαρμακεία
  • -τα υποχρεωτικά τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους (πλην των δομών υγείας)

Τα μέτρα θα πάψουν να ισχύουν άμεσα. Αναμένεται να βγει η ΚΥΑ, με την οποία θα διευκρινίζοται επ’ ακριβώς το τι θα ισχύει και από πότε.