Αθλητικό «μπάσιμο» από ΚοινΣΕπ στη Λάρισα


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η κοινωνική, συνεταιριστική και αλληλέγγυα οικονομία μπήκε και στον Λαρισινό αθλητισμό με την πρώτη Κοιν.Σ.Επ. που δραστηριοποιείται στον χώρο αυτό παράλληλα με τον πολιτισμό, ονομάζεται «Αθλοτεχνίες», και συνεργάζεται πετυχημένα με τον Δήμο Λαρισαίων στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

Στη Λάρισα αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές που ορισμένες στην αρχή ξεκίνησαν ως εθελοντικά κινήματα και μετατράπηκαν σε συνεταιρισμούς με κοινωνικό σκοπό και διαθέτουν εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα.

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) είναι μια καινοτόμος μορφή ιδιωτικής επιχείρησης, που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα. Είναι μια μορφή αστικού συνεταιρισμού και συνεταίρος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε: άνεργος, επιχειρηματίας, φοιτητής, συνταξιούχος, εργαζόμενος, δημόσιος υπάλληλος κοκ.