Ανάκληση των παραχωρήσεων ακινήτων στις ΚοινΣΕπ στην Κω


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


image
Ανακλήθηκαν μετά από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω, και κατά πλειοψηφία οι παραχωρήσεις ακινήτων στις ΚΟΙΝΣΕΠ που είχαν δημιουργηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και στις οποίες είχε παραχωρηθεί είτε δημοτικό ακίνητο είτε χώρος για να εργάζονται. Την εισήγηση στο θέμα έκανε ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κ. Χατζηκαλύμνιος ο οποίος έχει και την ευθύνη για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου της Κω.

Πιο συγκεκριμένα ανακλήθηκε προηγούμενη απόφαση για την συμμετοχή του Δήμου Κω με το ακίνητο του καφενείου της ΑΙΓΛΗΣ στην Κως Ασπις Ευφραίνειν, αλλά και η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του δημοτικού ακινήτου προς την συγκεκριμένη ΚΟΙΝΣΕΠ. Επίσης ανακλήθηκε η δωρεάν παραχώρηση δημοτικών ακινήτων στην Κως Ασπίς ΟΡΦΕΑΣ και η δωρεάν παραχώρηση ακινήτου στην ΚΟΙΝΣΕΠ Ιπποκρατικός κήπος και στην Κως ΑΣΠΙΣ Αμβροσία στο Μαρμάρι.

Επιπλέον ανακλήθηκε η υλοποίηση του αυτοτελούς επιχειρησιακού προγράμματος ΚΩΣ ΑΣΠΙΣ για την στήριξη των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Από τις παραπάνω ΚΟΙΝΣΕΠ εκπρόσωποι ήρθαν μόνο από την Κως Ασπίς Ευφραίνειν και από τον ΟΡΦΕΑ η κ. Στέλλα Τσατσαρώνη και ο κ. Παπασταφίδας αντίστοιχα στους οποίους δόθηκε και ο λόγος στο δημοτικό συμβούλιο.

Η λογική των ανακλήσεων που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Κω όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος κ. Μ. Χατζηκαλύμνιος αφορούσε στην μη συμμετοχή των ΟΤΑ στις ΚΟΙΝΣΕΠ ώστε να μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα και ανεξάρτητα. Επιπλέον τόνισε πως η άποψη της δημοτικής αρχής είναι να γίνονται ανοιχτοί διαγωνισμοί και να συμμετέχουν όλοι. Επιπλέον οι ΚΟΙΝΣΕΠ είπε πρέπει να προάγουν τα τοπικά συμφέροντα.

kosvoice.gr