Ανακυκλωση για κοινωνικους σκοπους


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ΚΟΙΝωνική Συνεταιριστική ΕΠιχείρηση “Ανακυκλώνω στην πηγή” είναι εταιρία, η οποία διοικείται ισότιμα από τα μέλη της. Η λειτουργία της βασίζεται σε δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά κοινωνικούς σκοπούς και συλλογικά οφέλη.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ “Ανακυκλώνω στην πηγή” αποσκοπεί στην συλλογή και ανακύκλωση υλικών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στην πρώτη φάση λειτουργίας της. Δραστηριοποιείται στις γειτονιές του Αρκτικού Διαμερίσματος Πάτρας και του πρώην Δήμου Ρίου (από οδό Αγίας Σοφίας έως και οικισμό Ψαθοπύργου) και σταδιακά θα επεκταθεί σε ολόκληρο το Δήμο Πατρέων.

Πως συμμετέχουμε;

Με τηλεφώνημα στο 2610 991050, η ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση της ΚΟΙΝΣΕΠ anakyklwnw@gmail.com, στέλνοντας: όνομα-τηλέφωνο-διεύθυνση (ταχυδρομική και ηλεκτρονική) .

1.Σαν εθελοντές/ιες: Aφήνουμε τις σακούλες με τα διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά, έξω από το σπίτι-επιχείρηση-γραφείο μας για να τα παραλάβει η ΚΟΙΝΣΕΠ, με βάση το συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα συλλογής.

2.Σαν μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ: Συμμετέχουμε όπως και στη περίπτωση 1, κατέχοντας ένα μερίδιο-μετοχή αξίας 50 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό γινόμαστε μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ, με δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική της Συνέλευση, εκλέγειν και εκλέγεσθαι στο Δ.Σ και στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για την πορεία της και τη διάθεση των κερδών για κοινωνικούς σκοπούς. Διευκρινίζεται ότι, μέλη και εθελοντές θα συμμετέχουν ισότιμα στις Συνελεύσεις Γειτονιάς, όπου θα αποφασίζουν και θα εισηγούνται στην ετήσια Συνέλευση των μελών της ΚΟΙΝΣΕΠ για την διάθεση των κερδών.

Όπως αναφαίρει η εταιρία, η ανακύκλωση στη πηγή είναι ο μόνος οικολογικός και αποτελεσματικός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων. Η επιστροφή των κερδών της ΚΟΙΝΣΕΠ για κοινωνικούς σκοπούς με συλλογικές αποφάσεις είναι η σύγχρονη απάντηση των ενεργών πολιτών, έναντι οποιασδήποτε κερδοσκοπίας.