Βήματα για τον σχεδιασμό μιας Κοινωνικής Συνεταιριστής Επιχείρησης επιλογή Σκοπών, Στόχων και ιδρυτικής Ομάδας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ο σχεδιασμός της δημιουργίας μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης περιλαμβάνει πολλά βήματα, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής στόχων και στόχων και επιλογή κατάλληλων ατόμων για συνεργασία. Ακολουθεί ένα γενικό πλαίσιο σχεδιασμού:

Καθορίστε την αποστολή και τις αξίες σας: Ξεκινήστε ορίζοντας τον σκοπό και τις αξίες του κοινωνικού σας συνεταιρισμού. Ποιο κοινωνικό πρόβλημα προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε; Ποιες αξίες θέλετε να διατηρήσετε στη δουλειά σας; Αυτό θα σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε τη λήψη των αποφάσεών σας και θα παράσχετε μια σαφή κατεύθυνση για την επιχείρηση.

Διεξαγωγή έρευνας αγοράς: Ερευνήστε την αγορά και εντοπίστε τις ανάγκες της κοινότητας που σκοπεύετε να εξυπηρετήσετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη ζήτηση της αγοράς και να αξιολογήσετε την πιθανή βιωσιμότητα της επιχείρησής σας.

Αναπτύξτε ένα επιχειρηματικό σχέδιο: Ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι ένας οδικός χάρτης που περιγράφει τα βήματα που πρέπει να κάνετε για να επιτύχετε τους στόχους σας. Περιλαμβάνει λεπτομερή ανάλυση της αγοράς, οικονομικές προβλέψεις και επιχειρησιακό σχέδιο. Το επιχειρηματικό σχέδιο πρέπει επίσης να περιλαμβάνει στόχους και στόχους που ευθυγραμμίζονται με την αποστολή και τις αξίες σας.

Επιλέξτε κατάλληλα άτομα για συνεργασία: Επιλέξτε άτομα που μοιράζονται την αποστολή και τις αξίες σας και που διαθέτουν τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για να κάνουν την επιχείρηση επιτυχημένη. Ψάξτε για ανθρώπους που είναι παθιασμένοι με τη δουλειά και πρόθυμοι να συνεργαστούν με άλλους.

Καταχωρήστε την επιχείρηση: Καταχωρίστε την κοινωνική συνεταιριστική σας επιχείρηση ως νομικό πρόσωπο στις αρμόδιες αρχές. Αυτό θα δώσει στην επιχείρησή σας το νομικό καθεστώς που χρειάζεται για να λειτουργήσει και να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Δημιουργήστε δομές διακυβέρνησης και διαχείρισης: Δημιουργήστε δομές διακυβέρνησης και διαχείρισης που ευθυγραμμίζονται με την αποστολή και τις αξίες σας. Αυτό περιλαμβάνει τον καθορισμό ρόλων και ευθυνών, τη δημιουργία διαδικασιών λήψης αποφάσεων και τη δημιουργία καναλιών επικοινωνίας.

Ασφαλής χρηματοδότηση: Εξασφαλίστε χρηματοδότηση για να ξεκινήσετε και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στον κοινωνικό συνεταιρισμό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει επιχορηγήσεις, δάνεια και επενδύσεις.

Συνολικά, η δημιουργία μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και βαθιά δέσμευση στην αποστολή και τις αξίες σας. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια επιχείρηση που έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινότητά σας και επιτυγχάνει τους στόχους σας.