Δείξε και ΕΣΥ την Κοινωνική Υπευθυνότητα σου Κέρδισε και ΕΣΥ από το ΕΥ ΑΕΙΦΟΡΕΙΝ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images

Αγαπητέ Επιχειρηματία

Η κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, η μείωση της αγοραστικής δύναμης και η ανεργία, δεν έχουν αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο: είτε επιχειρηματία ή  συμπολίτη μας. Επιπλέον, το φυσικό μας περιβάλλον επιβαρύνεται όλο και περισσότερο.

Προτάσεις για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα συζητούνται αρκετές. ΟΜΩΣ τι γίνεται ΣΗΜΕΡΑ με τη φτώχια, την επισιτιστική κρίση, την έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας, την καταστροφή των φυσικών πόρων;

Εμείς στο ΒΕΑ, γνωρίζουμε καλά, πως οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας επιδεικνύουν αξιοθαύμαστη ευαισθησίααπέναντι σε αυτά τα φαινόμενα.

Εκατοντάδες επιχειρηματίες, βοηθούν από το υστέρημα τους, όσους ζητούν τη βοήθεια τους: δωρεάν προϊόντα, πώληση με πίστωση, προσφορά απασχόλησης, πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος κλπ.

Δυστυχώς όμως, όλες αυτές τις δράσεις, (συνήθως από μετριοφροσύνη) ΔΕΝ τις κοινοποιούμε στους πελάτες μας ή στην κοινωνία γενικά. Επίσης πολλές φορές αγνοούμε ευκαιρίες να δείξουμε την κοινωνική υπευθυνότητα μας με πιο αποτελεσματικό αλλά και προσοδοφόροτρόπο.

Αγαπητό μέλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου,

Το ΒΕΑ σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη ΜΚΟ «ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ» συμμετέχουν στο πολύ σημαντικόέργο του Δήμου Αθηναίων που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ:

«Επιχειρηματική Υπευθυνότητα και Αειφορία»

Σε προσκαλούμε λοιπόν να συμμετάσχεις και ΕΣΥ στην κοινή προσπάθεια προώθησης των θεμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, του περιβάλλοντος και της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

ΤΙ θα ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ;

  • κοινωνική αποδοχή κα υπόληψη, που αποτελεί κεφάλαιο για την επιχείρησή σου
  • επιμόρφωση και υποστήριξη σχετικά με τις δράσεις της ΕΚΕ
  • προβολή και διαφήμιση της επιχείρησης σου (διαδίκτυο, τηλεόραση, εκθέσεις κλπ)
  • δικτύωση με άλλες επιχειρήσεις και προώθηση των δραστηριοτήτων σου
  • μάθηση από καλές πρακτικές και καινοτομία στη στρατηγική, στα προϊόντα και στις διαδικασίες της επιχείρησης
  • δωρεάν εισιτήρια για το προσωπικό και τους πελάτες σου για τις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις «Εβδομάδες Ανθρώπινης Δράσης»
  • tablet
  • ταξίδι σε Ευρωπαϊκή χώρα

Αναλυτικότερα, θα παρασχεθούν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πεντακόσιες (500) επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο Δήμο Αθηναίων.

Στη συνέχεια θα επιλεγούν διακόσιες σαράντα (240) επιχειρήσεις προκειμένου να σχεδιάσουν, αναπτύξουν και εφαρμόσουν συγκεκριμένες πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Είκοσι (20) από αυτές θα συμμετέχουν σε εξειδικευμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα σε ένα φορέα ή μια επιχείρηση του εξωτερικού που εφαρμόζει πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ενώ δώδεκα (12) θα λάβουν ως επιβράβευση από ένα (1) tablet.

Παράλληλα, για όλες τις επιχειρήσεις επιδιώκεται η ενίσχυση συνεργασιών και συνεργειών με κοινωνικές επιχειρήσεις και άλλα δίκτυα ΕΚΕ, η μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών και καινοτόμων πρακτικών ΕΚΕ μέσω δημιουργίας ειδικού forum και διενέργειας επισκέψεων σε συνέδρια, εταιρείες, φορείς που εφαρμόζουν επιτυχώς καλές πρακτικές ΕΚΕ, προκειμένου να εφαρμόσουν συγκεκριμένες πρακτικές και δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για τη δημιουργία οφέλους προς τις κοινωνικές δομές, τις επιχειρήσεις και τους απασχολούμενους σε αυτές και τους πολίτες του Δήμου Αθηναίων, αλλά και το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, θα διεξαχθούν φεστιβάλ  όπου θα οργανωθούν κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντολογικές εκδηλώσεις, τις οποίες το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δωρεάν. Το όφελος των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στα φεστιβάλ είναι η προβολή του κοινωνικού τους προφίλ τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους πελάτες τους, υπάρχοντες και μελλοντικούς. Στόχος είναι τα φεστιβάλ να γίνουν θεσμός και να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο προβάλλοντας σε μόνιμη βάση τον κοινωνικό χαρακτήρα των επιχειρήσεων.

ΤΙ πρέπει να ΚΑΝΕΙΣ για να συμμετάσχεις;

Πολύ απλά: υποβάλεις ΤΩΡΑ αίτηση συμμετοχής εφόσον δραστηριοποιείσαι εντός των εδαφικών ορίων του Δήμου Αθηναίων ανεξαρτήτως από τον τόπο της καταστατικής τους έδρας.

Προθεσμία είναι η 5/6/2015 είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΒΕΑ, είτε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση eke@acsmi.gr, είτεηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Β.Ε.Α. είτε μέσω τηλεομοιοτυπίας στο 210 3614726, είτε ιδιοχείρως κατά τις ώρες 8.00-15.00 στην Υπηρεσία Πρωτοκόλλου Β.Ε.Α. και στη διεύθυνση:

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 18, 106 71 ΑΘΗΝΑ
Για  «Δράσεις Επιχειρηματικής Υπευθυνότητας και Αειφορίας»

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα τηλέφωνα: 210 3680761 καθώς και στο e-mail: eke@acsmi.gr .

» Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε την Αίτηση Συμμετοχής