ΕΚΤΑΚΤΟ Πρόγραμμα χρηματοδότησης κοινωνικών δράσεων


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου προς όφελος ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και η ενδυνάμωση δομών των ανωτέρω Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, ο Κοινωφελής Οργανισμός Hellenic Hope και το Κοινωφελές Ίδρυμα Μποδοσάκη, ανακοινώνουν τη δημόσια πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που απευθύνεται σε ελληνικά μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, καθώς και σε κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

Στόχος του προγράμματος είναι, αφενός, η στήριξη πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου προς όφελος ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και, αφετέρου, η ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη ικανοτήτων των ανωτέρω Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Μέσω του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν έως 19 δράσεις με το ποσό των 5.000 ευρώ ανά δράση, οι οποίες θα έχουν διάρκεια έως 12 μήνες και θα εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες, όπως αυτές έχουν οριστεί από τους αντίστοιχους χρηματοδότες του Προγράμματος:

  1. «Κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία» (Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση)
  2. «Υποστήριξη ατόμων της τρίτης ηλικίας» (ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα)
  3. «Ενίσχυση οργανώσεων παιδικής προστασίας» (Hellenic Hope)

Παράλληλα με τις χρηματοδοτήσεις το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν συμμετοχή των Οργανώσεων σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν από το Ίδρυμα Μποδοσάκη μέσω του Social Dynamo. Το Social Dynamo είναι μία πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων (μέσω της πλατφόρμας συνΑθηνά), που στοχεύει στην ενδυνάμωση οργανώσεων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με άξονες τη μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση. Η συμμετοχή των Οργανώσεων σε ένα βασικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων ενδυνάμωσης είναι υποχρεωτική.

Το πλήρες κείμενο για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, καθώς και η ηλεκτρονική φόρμα αίτησης, είναι διαθέσιμα στις ακόλουθες ιστοσελίδες: www.latsis-foundation.org, www.timafoundation.org, www.hellenic-hope.org, www.bodossaki.gr.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016, στις 14.00. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017.