Εναρξη υποβολης αιτησεων συμμετοχης ανεργων του Δημου Αγιων Αναργυρων-Καματερου στο επιδοτουμενο προγραμμα ΤΟΠΣΑ «ΑΤΤΙΚΑΙΝ»


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Α.Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ» καλεί τους ενδιαφερόμενους ανέργους που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής, με προτεραιότητα στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση «ΑΤΤΙΚΑΙΝ». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που αφορούν την επιλογή, κατάλληλη προετοιμασία, κατάρτιση, επιμόρφωση, συνεχή επαγγελματική καθοδήγηση, ολοκληρωμένη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη 78 ανέργων, με σκοπό την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Για την υποβολή των αιτήσεων καθώς και για κάθε πληροφορία σχετική με το πρόγραμμα ΑΤΤΙΚΑΙΝ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα παρακάτω σημεία:

ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ/ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

1. ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ Α.Ε., Φερών 16, Αθήνα (Πλατεία Βικτωρίας)
Τηλέφωνο: 210 8838540 (Δρανδάκη Αννίκα), ώρες : 10:00 – 16:00

2. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, Λεωφόρος Δημοκρατίας και Ι. Μέρλα, Αγ. Ανάργυροι
Τηλέφωνο: 210 2610604,213 2039930 (Κώστας Ζήσος), ώρες: 08:30-14:30

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν :

 Άνεργοι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ
 Νέοι επιστήμονες (Μηχανικοί, Περιβαντολόγοι, Οικονομολόγοι, Γεωπόνοι, Βιολόγοι, Χημικοί, Απόφοιτοι πληροφορικής, κλπ, με προϋποθέσεις )
 Ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ με χαμηλά εισοδήματα

Οι συμμετέχοντες ολοκληρώνοντας την προετοιμασία τους μέσω των δράσεων του έργου, θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και θα υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος με συνεχή επαγγελματική και επιχειρηματική καθοδήγηση από εξειδικευμένους συμβούλους επιχειρηματικότητας, προκειμένου να προχωρήσουν στην ίδρυση της δικής τους επιχείρησης (ατομικής ή Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης) ή να προωθηθούν στην απασχόληση σε υφιστάμενες τοπικές επιχειρήσεις, ή ακόμη και να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν/επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα (ανάπτυξη επιχειρηματικού Σχεδίου).

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και λήγει τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014.

* Το πρόγραμμα υλοποιεί η Α.Σ. «ΑΤΤΙΚΑΙΝ» που απαρτίζεται από τους φορείς: Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (Συντονιστής Α.Σ.), Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ Α.Ε., Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων και Έρευνας Παντείου Πανεπιστημίου μέσω του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης, Ευρωσύμβουλοι Ανώνυμη Εταιρία Συμβούλων Ανάπτυξης και Τεχνολογίας “ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.”, Φ.Θ. Γεωργακέλλος – Ε. Βαρδουλάκης Ο.Ε. “Stratego”.

Η πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας-ΑΤΤΙΚΑΙΝ», υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης 7: «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 7 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 8 περιφέρεις Σύγκλισης», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Όσες εταιρίες, οργανισμοί ή ιδιώτες ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην προσπάθεια μας ή να ενταχτούν στο Δίκτυο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο info@grammiorizonton.gr και στο τηλέφωνο 210-8213492