Επιδότηση καυσίμων: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς εκδίδεται η προπληρωμένη άυλη κάρτα.


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Δικαιούχοι της ηλεκτρονικής κάρτας καυσίμων είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ – Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα.

Η επιδότηση για τα αυτοκίνητα αφορά 60 λίτρα καυσίμου μηνιαίως, για τρεις μήνες, και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 40 ευρώ.

Για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται σε 50 ευρώ το τρίμηνο, δηλαδή επιδοτείται με 28 λεπτά το λίτρο ενώ για τους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται στα 30 ευρώ για ηπειρωτική περιοχή και στα 35 ευρώ για νησιωτική περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως η σχετική πλατφόρμα στο gov.gr αναμένεται να ανοίξει στις αρχές Απριλίο.

Ο ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε την διαδικασία μέσω της άυλης κάρτας που θα κατεβάσει ο δικαιούχος στο smartphone του, αφού εγγραφεί πρώτα στην πλατφόρμα του gov.gr.

«Θα υπάρξει μία πλατφόρμα στο gov.gr στην οποία ο πολίτης θα πρέπει πολύ απλά και εύχρηστα να δηλώσει τον αριθμό του αυτοκινήτου για τον οποίο θα ήθελε να πάρει την επιδότηση καυσίμων», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος και πρόσθεσε: «Οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στο σύστημα με τους κωδικούς taxisnet, θα υποβάλλουν αίτηση και θα βλέπουν αν δικαιούνται την εκπτωτική κάρτα που θα μπορούν στην συνέχεια να κατεβάζουν στο κινητό τους.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία θα υπάρχει η δυνατότητα να δηλώσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό ώστε να τους κατατεθεί εκεί η επιδότηση καυσίμων. Επιπλέον ο ιδιωκτήτης του οχήματος θα μπορεί να επιλέξει τον τρόπο της άυλης ψηφιακής κάρτας. Σε αυτή την περίπτωση, θα πηγαίνει στο βενζινάδικο και θα πληρώνει με την άυλη χρεωστική κάρτα.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει smartphone, θα μπορεί να δηλώσει το IBAN που έχει και να γίνει η πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό» ανέφερε.

Ερωτηθείς για το εάν δικαιούχος της επιδότησης στην βενζίνη μπορεί να εξαντλήσει το ποσό του βοηθήματος που δόθηκε για τρεις μήνες ακόμη και σε μια επίσκεψη του στο πρατήριο καυσίμων, ο κ. Αναγνωστόπουλος απάντησε θετικά.