Συναντήσεις στο Υπουργείο Εργασίας και πληροφορίες για επικείμενες Χρηματοδοτήσεις


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας, εμπορίου, καινοτομίας και κοινωνικής οικονομίας της Κρήτης κος Αντώνης Παπαδεράκης πραγματοποίησε σειρά επαφών στην Αθήνα. Ειδικότερα, σε συνάντηση του με στελέχη της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας συζήτησε για το σχεδιασμό των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης.

Η δημιουργία ενός περιφερειακού ταμείου καινοτομίας αλλά και συγκρότηση ενός περιφερειακού σχήματος Μικροχρηματοδοτήσεων (microfinance) αναδείχθηκαν ως κρίσιμης προτεραιότητας άξονες για τις ΜμΕ της περιφέρειας.

Επιπρόσθετα, σε συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας συζήτησε τις μελλοντικές δράσεις σχετικά με την κοινωνική οικονομία και τη στήριξη των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Όπως επισημάνθηκε από τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας μέχρι το Φθινόπωρο του 2020 θα δημοσιευτεί πρόσκληση επιχορήγησης των παλαιών (προ του 2017) κοινωνικών επιχειρήσεων ενώ θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές στις διαχειριστικές αρχές των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) για τη σύνταξη ανάλογων προσκλήσεων για τις νέες συνεταιριστικές επιχειρήσεις.

Τέλος, ο κος Παπαδεράκης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κο Καρανίκα, τον Γενικό Γραμματέα της ΕΣΕΕ κο Μπόνη, τον αντιπρόεδρο της ΕΣΕΕ κο Ψαρουδάκη αλλά και τη διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ κα Αρανίτου συζήτησαν, πέρα από τα ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα, και τη δυνατότητα συμβολής της ΕΣΕΕ στη διοργάνωση ενός συνεδρίου στην Κρήτη για τον «Ψηφιακό μετασχηματισμό και την επιχειρηματικότητα στην περιφέρεια Κρήτης» στα τέλος του φθινοπώρου αξιοποιώντας την επιτυχημένη πρακτική του Future of Retail της ΕΣΕΕ.

Καθώς έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον των Αρμοδίων Υπηρεσιών και σε συνάρτηση με το ανωτέρω άρθρο τόσο κεντρικά όσο και σε Επίπεδο Περιφερειών αλλά και σε αναμονή του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου  το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την Χρηματοδότηση ΚοινΣΕπ θεωρούμε σκόπιμο να απευθύνουμε έκκληση σε όλες τις ΚοινΣΕπ έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να συμπληρώσουν την φόρμα που θα βρείτε εδώ με όσο το δυνατόν πιο ακριβή στοιχεία για τις ανάγκες που έχουν όσον αφορά την Χρηματοδοτική τους Στήριξη και εμείς με την σειρά μας να ενημερώσουμε τις Περιφέρειες για τις σχετικές ανάγκες.