Ευνοϊκά δάνεια για επιχειρήσεις από τέσσερις ελληνικές τράπεζες


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ευνοϊκά δάνεια για σκοπούς γενικής επιχειρηματικότητας με πόρους του ΕΣΠΑ χορηγούνται πλέον από το δίκτυο τεσσάρων τραπεζών που συνεργάζονται για αυτό το σκοπό με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ πρόκειται για τα δάνεια JEREMIE τα οποία χορηγούνται από την Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.
images
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για επενδυτικά δάνεια καθώς και κεφάλαιο κίνησης τόσο για σκοπούς δημιουργίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας ή την επέκταση υφιστάμενης δραστηριότητας, όσο και για σκοπούς ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων.
Οι επιχειρήσεις που θα λάβουν δάνειο JEREMIE θα καταβάλουν επιτόκιο μόνο για το 50% του δανείου που συνεισφέρεται με ίδιους πόρους της τράπεζας, καθώς το υπόλοιπο 50% του δανείου που συνεισφέρεται μέσα από την πρωτοβουλία JEREMIE είναι άτοκο.
Το πρόγραμμα, που θα υλοποιείται μέχρι το τέλος του 2015, είναι αναρτημένο στο espa.gr ενώ για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στις τράπεζες.
Στο μεταξύ γνωστοποιείται με ανάρτηση, επίσης στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, ότι τα προγράμματα “Επιχειρηματική Ευκαιρία” και “Επιχειρούμε Δυναμικά”, για τα οποία έγιναν προδημοσιεύσεις πριν από την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, εντάσσονται στο πλέγμα των ανωτέρω δράσεων κρατικών ενισχύσεων και θα οριστικοποιηθούν με τη δημοσίευση των οδηγών εφαρμογής τους.
Αυτή η ανακοίνωση αναρτήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠ ΕΠΑνΕΚ) στην ηλεκτρονική σελίδα για το ΕΣΠΑ, καθώς σε συνέχεια της έγκρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την εξειδίκευση των δράσεων του ΕΠ ΕΠΑνΕΚ.
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής δέσμης προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων και ακολούθως η έκδοση προσκλήσεων για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων και τη χρηματοδότησή τους από ΕΠ ΕΠΑνΕΚ.
Για οποιαδήποτε εξέλιξη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ και την ιστοσελίδα της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ.