Η καλλιέργεια αρωματικών φυτών σε ημερίδα στην Αμοργό


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της Αμοργού» διοργανώνει η Κοιν.Σ.Επ. Συνεργασία για την Αμοργό, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου και ώρα έναρξης τις 16.00, στο Γυμνάσιο-Λύκειο στη Χώρα Αμοργού.

«Η Κοιν.Σ.Επ. Συνεργασία για την Αμοργό ιδρύθηκε από μία ομάδα νέων της Αμοργού με βασικό στόχο τη δημιουργία και λειτουργία του Βοτανικού Πάρκου Αμοργού, ενός ζωντανού μουσείου αφιερωμένο στα μοναδικά φυτά της Αμοργού και τη σημασία τους. Αποστολή μας είναι η ανάδειξη και η προστασία της τοπικής βιοποικιλότητας. Βασική μας φιλοσοφία είναι ότι για την επιβίωση των επόμενων γενιών και τη βιώσιμη ανάπτυξη των Κυκλάδων, είναι επιτακτική η προστασία του φυσικού μας πλούτου και παράλληλα η αγροτική ανάπτυξη με προσανατολισμό στη σύγχρονη αγορά και σε καλλιέργειες για τις οποίες οι συνθήκες των νησιών μας προσφέρουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ένας από αυτούς τους τομείς, στον οποίο οι Κυκλάδες μπορούν να διαπρέψουν και να μετατραπούν σε παράδειγμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, είναι τα αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά.», αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι διοργανωτές.

Σημειώνεται εδώ ότι η εν λόγω εκδήλωση για τα αρωματικά φυτά πραγματοποιείται μετά την επιτυχημένη ημερίδα για τις δυνατότητες της καλλιέργειας του Σπαθόχορτου και της Κάπαρης που είχε διοργανωθεί στις 28 Αυγούστου.

Στην εκδήλωση «Η καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της Αμοργού» θα συμμετέχουν κορυφαίοι στον τομέα αυτό επιστήμονες όπως:

  • Δρ. Μαλούπα Ελένη , ∆ιευθύντρια του Ινστιτούτου Φυτικής Παραγωγής, ΕΛΓΟ-Δήμητρα και δημιουργός του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων.
  • Δρ Κρίγκας Νικόλαος, Τμήμα Βιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  • Δρ Γιώργος Τσοκτουρίδης, Ερευνητής του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, έρευνα για το Αμοργιανό Ελίχρυσο (Helichrysum amorginum).
  • Γεώργιος Σταυρόπουλος, Γεωπόνος Έρευνας της εταιρείας KORRES Α.Ε. ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, συμβολαιακή γεωργία – προοπτικές συνεργασίας με τοπικούς παραγωγούς.

Αναλυτικότερα εδώ το σχετικό πρόγραμμαANAKOINOSH  HMERIDAS AMORGOU - Final