Η Πρώτη Ελληνική Ανθρωπιστική Βοήθεια Στην Ουκρανία από Νικαιώτες Εθελοντές και την ΚοινΣΕπ Δράσεις Νίκαιας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η κ. Λίλιαν Ηλιοπούλου υπεύθυνη της ομάδας Δράση Νίκαιας σε συνεργασία με την Ο.ΔΙ.Κ. (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων) είναι οι πρώτες εθελοντικές ομάδες στην Ελλάδα που έστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα έστειλαν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, ρουχισμό κ.α.),όπως έχουν πράξει άλλωστε παλαιότερα σε κάθε κρίσιμη στιγμή (σε πυρόπληκτους, σεισμοπαθείς, πλημμυροπαθείς και ευπαθείς ομάδες) υπενθυμίζοντας μας τι σημαίνει να’ σαι άνθρωπος, πόσο σημαντικός είναι ο συλλογικός χαρακτήρας σε κάθε δράση και πως ο πόνος, η ανάγκη αλλά επιπλέον η ελπίδα και η ενότητα δεν έχουνε ποτέ τους σύνορα με αποτέλεσμα να κάνουν υπερήφανη τη πόλη μας για άλλη μια φορά. Κάθε τέτοια δράση μετράει πέρα από τον ανθρωπισμό της πόλης μας, τα χαμόγελα σε όσους τα χρειάζονται κι αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει ανάγκη σε ανθρώπους δεν υπάρχουν σύνορα στις πόλεις. Ο κ. Μιχάλης Λαγουμιτζής, Εκπαιδευτικός και Δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, ένας από τους πρώτους εθελοντές της πόλης μας θέλοντας να συγχαρεί την δράση αυτή έκανε τις ακόλουθες αναρτήσεις στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook :

«Η Λίλιαν Ηλιοπούλου και η ομάδα της Δράσης Νίκαιας σε συνεργασία με την Ο.ΔΙ.Κ (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως) έστειλαν με εθελοντές τους οδικώς, ανθρωπιστική βοήθεια ( φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια κ.α. ) στην Ουκρανία για την στήριξη του άμαχου πληθυσμού. Γιατί σίγουρα ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει σύνορα και γιατί σίγουρα οι άμαχοι δεν μπορεί να φταίνε….»

Και στη συνέχεια οδηγήθηκε σε δεύτερη ανάρτηση ύστερα από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”

«”Στα σύνορα Ουκρανίας – Ρουμανίας κατευθύνεται η πρώτη αποστολή Ελλήνων εθελοντών με ανθρωπιστική βοήθεια”… Αυτό ήταν το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”*, για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας με εθελοντές, που συντόνισαν από κοινού η “Δράση Νίκαιας” και η Ο.ΔΙ.Κ. (Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων). Πολλά συγχαρητήρια στην Λίλιαν (Ευαγγελία Ηλιοπούλου), Υπεύθυνη της ομάδας “Δράση Νίκαιας“, και στον Κώστα Φεζούδη , Πρόεδρο της Ο.ΔΙ.Κ., για τις στοχευμένες προσπάθειες τους. Πολλά συγχαρητήρια επίσης σε όλους τους συντελεστές αυτής της δύσκολης και ριψοκίνδυνης αποστολής…»