Η «Σταχτοπούτα» του Athens Children’s Ballet έρχεται τον Δεκέμβριο


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Θα ζωντανέψει από τους 60 μικρούς και νέους χορευτές στις 6 και 7 Δεκεμβρίου

Ρομαντική και αισιόδοξη, γεμάτη συμβολικά μηνύματα, κλασική όσο και σύγχρονη, η παραμυθένια «Σταχτοπούτα» θα ζωντανέψει τον Δεκέμβριο από τους 60 μικρούς και νέους χορευτές του Athens Children’s Ballet (ACB ).

Η δεύτερη παραγωγή του ACB, σε χορογραφία της Olivia Pickford, θα παρουσιαστεί στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2014, στο Θέατρο στο ACS-Athens σε τέσσερις υπέροχες παραστάσεις που θα συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους!

Η «Σταχτοπούτα» του ACB

Με τα υπέροχα σκηνικά της Ξένιας Βήτου και με τη μουσική των Delibes, Massenet και Glazunof, η χορογράφος Olivia Pickford έχει δημιουργήσει μια παραμυθένια χορογραφία ειδικά για το ACB. Η Olivia Pickford ειδικεύεται στην παιδική χορογραφία. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον πρώην χορευτή των Μπολσόι και χορογράφο Irek Mukhamedov για το παιδικό μπαλέτο του «Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός». Μεταξύ άλλων, έχει χορογραφήσει το μπαλέτο «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι» για το London Children’s Ballet (2009) και για το Athens Children’s Ballet (2013).

Ποιο είναι το Athens Children’s Ballet

Το Athens Children’s Ballet δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 με στόχο να εκπαιδεύει και να αναδεικνύει ταλαντούχα παιδιά που ασχολούνται με τον κλασικό χορό, ώστε να χορεύουν σε παραστάσεις μπαλέτου επαγγελματικών προδιαγραφών που δημιουργούνται ειδικά για αυτά. Για το σκοπό αυτό, το ACB συνεργάζεται με επαγγελματίες χορογράφους που κάθε χρόνο χορογραφούν για τους χορευτές του ένα κλασικό μπαλέτο σε δύο πράξεις.

Η ομάδα του ACB αποτελείται από χορεύτριες και χορευτές 9 έως 22 ετών από όλη την Ελλάδα, που επιλέγονται με τη διαδικασία ακρόασης, κάθε Μάρτιο.

Kάθε χρόνο το πρόγραμμα του ACB ολοκληρώνεται με την επιλογή δύο χορευτριών ή χορευτών στους οποίους δίνονται υποτροφίες για να φοιτήσουν σε καλοκαιρινά σχολεία χορού, στην Αγγλία.

Η δράση του ACB απλώνεται και στο κοινωνικό έργο. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος το Athens Children’s Ballet σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Μικροί Γίγαντες» (www.mikroigigantes.org), θα προσκαλέσει παιδιά που ζουν σε ορφανοτροφεία και κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση, για να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση. Επίσης, θα οργανωθούν επισκέψεις της ομάδας σε ορφανοτροφεία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, με στόχο την αναψυχή των παιδιών.

Δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Athens Children’s Ballet είναι η Χριστίνα Ρόκα, απόφοιτος της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου και με πολυετή πείρα στην εκπαίδευση του κλασικού μπαλέτου.

Info παράστασης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα
Χορογραφία: Olivia Pickford
Μουσική: Delibes, Massenet & Glazunof
Σκηνικά: Ξένια Βήτου

Τοποθεσία: Θέατρο στο ACS-Athens, Αγ. Παρασκευής 129 & Καζαντζάκη, Χαλάνδρι (μετρό Αγ. Παρασκευή), τηλ. 210 607 02 06 & 210 607 03 19

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, ώρα: 16:00 & 19:30
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, ώρα: 16:00 & 19.30