Η 1η Γιορτή Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων έφτασε: Let’s Be Social Athens!


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Η κοινωνική επιχειρηματικότητα στην πόλη μας, υπάρχει, αναπτύσσεται και δίνει το δικό της μήνυμα, στην 1η Γιορτή Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων, στις 10 και 11 Ιουνίου 2016 στους χώρους του πάρκου για το Παιδί και τον Πολιτισμό (οδός Τριφυλίας και Λάμψα, Αμπελόκηποι – 10 λεπτά από το σταθμό Πανόρμου του μετρό).

Μία διήμερη γιορτή σχεδιασμένη για να αναδείξει μέσα από εκθέσεις, βιωματικές δράσεις, ζωντανά εργαστήρια και ομιλίες, το χώρο και το έργο κοινωνικών επιχειρήσεων και των φορέων του οικοσυστήματος, στην πόλη μας.

Διοργανωτής της γιορτής είναι το «Επιχειρώ Κοινωνικά», το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) του δήμου Αθηναίων.

Στόχος μας είναι μέσα από το εορταστικό διήμερο «Let’s Be Social Athens» να έρθουν οι πολίτες κάθε ηλικίας σε επαφή με την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Αθήνα, μέσα από τη συμμετοχή των κοινωνικών επιχειρήσεων και των φορέων του οικοσυστήματος.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου σας προσκαλούμε σε δυο στοχευμένα θεματικά εργαστήρια για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στη σύγχρονη πόλη και τη δημόσια χρήση των ελεύθερων χώρων. To Σάββατο 11 Ιουνίου ξεκινάμε με την Ημερίδα αφιερωμένη στον “Ρόλο της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Κοινωνική Πολιτική”, στη συνέχεια με pop up δράσεις από Κοινωνικές Επιχειρήσεις και Φορείς του Οικοσυστήματος για μικρούς και μεγάλους, και μία ειδική Έκθεση για να γνωρίσετε το έργο και τη δουλειά τους!

Συμμετέχουν οι κοινωνικές επιχειρήσεις: Baby Feat, Birdland, Blood-e, CooCoo Creations, Wise Greece, Yoga στο Άλσος, Άγγιγμα Ζωής, Η Συντεχνία του Γέλιου, ΚΟΙΣΠΕ Διαδρομές, Μαργαρίτα, Μελανθώ, Σχεδία, Το Ροκάνι, PRES, Μέντορες ΚΟΙΝΣΕΠ, Μύρτιλλο.

Θύλακες κοινωνικής επιχειρηματικότητας της γιορτής: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιmpact Hub, Αshoka Greece, Solidarity Mission, Action Finance Initiative – AFI,  Fair Trade Hellas, Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, Επιχειρώ Κοινωνικά.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του «Let’s Be Social Athens» μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο:  http://social.developathens.gr/letsbesocial/ . Ακολουθήστε μας, στη σελίδα μας στο Facebook και μοιραστείτε τα νέα της γιορτής μας με το #LetsBeSocial

Τέλος, μην ξεχάσετε να απαντήσετε στην έρευνα κοινής γνώμης την οποία και θα παρουσιάσουμε στο Εργαστήριο «Ο Δρόμος της Χελώνας» – Πόλεις και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Για την έρευνα επισκεφθείτε τον σύνδεσμο:https://docs.google.com/forms/d/11pgBtk0_jqZWK6FqYls5cdXyIE_-PVsR4y_e022I_KA/viewform

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε με την Ομάδα του Επιχειρώ Κοινωνικά