Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας», νέο βιβλίο για τις νέες προκλήσεις


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images

Το βιβλίο, που επιμελείται ο εμπειρογνώμων της Κομισιόν Ιωάννης Νασιούλας, στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου, στην κεντρική αίθουσα της ΟΚΕ στις 19:00 – 22:00 (link) Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας; Μπορεί να αποτελέσει αντίδοτο στην οικονομική κρίση και να δώσει μια νέα προοπτική; Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να δώσει το νέο βιβλίο «Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας», από τις εκδόσεις του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.

Όπως επισημαίνουν οι συγγραφείς, η κοινωνική οικονομία αποτελεί έναν νέο δρόμο που μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την αντιμετώπιση των σύγχρονων οικονομικών προβλημάτων και να οδηγήσει σε ένα άλλο είδος ανάπτυξης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το βιβλίο επιμελείται ο εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ιωάννης Νασιούλας (στην φωτογραφία), με πλήθος καταξιωμένων ερευνητών και ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό να αποτελούν την συγγραφική ομάδα αναδεικνύοντας μέσα από τα κεφάλαια του βιβλίου την επιχειρησιακή δυνατότητα αυτού του ανερχόμενου δυναμικού κλάδου, που στην χώρα έκανε κάποια πρώτα βήματα αλλά χρειάζεται σίγουρα ενίσχυση και λυσιτελείς ενέργειες για την εκμετάλλευση των ευκαιριών που του δίνονται. Την εισαγωγή μάλιστα υπογράφει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Γεώργιος Ντάσης.

Θέματα όπως οι κοινωνικές επενδύσεις και η χρηματοδοτική καινοτομία για την ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων ακόμα και των κεφαλαιουχικών αλλά και οι ευκαιρίες που μπορούν να προσφερθούν με αυτή τη μορφή οικονομίας στην υγεία, την εκπαίδευση και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθιστούν το βιβλίο ένα πολύτιμο οδηγό.

Ένας διεπιστημονικός, συλλογικός τόμος που ρίχνει φως και στο νέο Νόμο 4430/2016 για την Κοινωνική Οικονομία, καθώς και του νέο Νόμο 4384/2016 για τους Συνεταιρισμούς, που ψηφίστηκε πρόσφατα και ήδη έχει προκαλέσει προβληματισμό και αντιδράσεις. Σε ξεχωριστό κεφάλαιο του βιβλίου γίνεται και μία κριτική αποτίμηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα με αναφορά και στις έως τώρα καταχρήσεις που έχουν παρατηρηθεί.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου, στην κεντρική αίθουσα της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος. Αμβροσίου Φραντζή 9. ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ FIX