ΚΑλΟ EXPO ’18 Δυτικής Ελλάδας Έκθεση Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Σας περιμένουμε στην πρώτη περιφερειακή Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργανώνουν την πρώτη περιφερειακή Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), Δυτικής Ελλάδος.

Στόχος της Έκθεσης είναι να συστηθεί η Κ.ΑΛ.Ο. στους κατοίκους της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδος, αλλά και η ενίσχυση των συνεργασιών του τομέα. Πιο συγκεκριμένα, η ανταλλαγή εμπειριών, η δημιουργία δικτύων και συνεργασιών, η άντληση έμπνευσης από τις επιτυχημένες εμπειρίες του τομέα αλλά και από τις αποτυχίες του, η ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες στήριξης και ενίσχυσης του τομέα τόσο από την Περιφέρεια όσο και από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά 35 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) και φορείς Κ.ΑΛ.Ο., την πλειοψηφία δηλαδή των ενεργών φορέων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θα μπορεί να αγοράσει προϊόντα ή να βρει υπηρεσίες, αλλά και να ενημερωθεί για τις προοπτικές και τις δυνατότητες αυτής της εναλλακτικής μορφής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα λάβουν χώρα μια σειρά από συζητήσεις και εργαστήρια γύρω από τις δυνατότητες της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι δημόσιες πολιτικές για την υποστήριξη της ανάπτυξης της Κ.ΑΛ.Ο. σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά και οι καθημερινές οικονομικές πρακτικές της, ως παράγοντες κοινωνικής αλλαγής. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν συμβουλευτικής σε υφιστάμενους ή υπό ίδρυση φορείς.

Κατεβάστε την πρόσκληση και το πλήρες πρόγραμμα εδώ

Πληροφορίες
1η Περιφερειακή Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
6 Ιουλίου 10.00-21.00 | 7 Ιουλίου 09.00 – 14.00
Αγορά Αργύρη | Αγίου Ανδρέα 12, Πάτρα
www.kaloexpopatra.com