Κοζάνη Δωρεάν παραχώρηση Δημοτικού χώρου σε ΚοινΣΕπ για τις Δράσεις της


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης να διαθέσει τους χώρους του Ειδικού Εργαστηρίου στην πόλη της Κοζάνης, στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης – Αποκατάσταση Αναπηρία Εργασία με Ομαδικότητα, με τον διακριτικό τίτλο ΑΠ.ΑΝ.Ε.μ.Ο. Το αίτημα για την δωρεά παραχώρησης της χρήσης κατά τις απογευματινές ώρες, του δημοτικού ακινήτου επί της οδού Αιανής 1, έγινε αποδεκτό από όλες τις πτέρυγες μετά την εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Βαλαή.

Στη νεοσύστατη ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που αποτελείται από 9 μέλη, τα πέντε ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στα άτομα με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής σε ποσοστό άνω του 50% . Με στόχο να σταματήσει τον έμμεσο αποκλεισμό των ΑμεΑ από την ισότητα στην κοινωνική και οικονομική ζωή, δημιούργησαν μια καινοτόμα κοινωνική επιχείρηση αφουγκραζόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα όλων των κατηγοριών αναπηρίας, αλλά και των οικογενειών τους, βάζοντας στοπ στην απομόνωση.

Η πρωτοπόρα για τα ελληνικά δεδομένα επιχειρηματική δραστηριότητα του Συνεταιρισμού στην οποία θα και απασχοληθούν στην παραγωγική διαδικασία, άτομα με αναπηρία, θα έχει ως αντικείμενα το ξύλινο παιδικό παιχνίδι, την επαγγελματική ποδιά και την περιποίηση κήπων και αστικού πρασίνου. Μάλιστα όπως παρουσίασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας Στέλιος Τσάγιας και Ευάγγελος Καφτεράνης, η ΚΟΙΝΣΕΠ η ενασχόληση των ατόμων με αναπηρία με την παραγωγική διαδικασία, θα βάλει τέλος στον αποκλεισμό ενώ παράλληλα θα ζητηθεί και η συνεργασία με το Τμήμα Βιομηχανικού σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται αποκλειστικά από τους ίδιους εργαζόμενους τα παραγόμενα αντικείμενα που θα προωθούνται στην ευρύτερη περιοχή καταρχήν.

Τα μέλη της ΑΠ.ΑΝ.Ε.μ. ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., είναι οι Αγγελίδης Κων/νος, Γιώτας Ηλίας, Καφτεράνης Ευάγγελος, Κούτσιανος Βασίλειος, Λότσιος Αθανάσιος, Παπαδόπουλος Νικόλαος, Τζιαναμπέτης Χρήστος, Τσιάγιας Ε. Αστέριος, Τσιάγιας Ζ. Αστέριος.