Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Αντηχείο


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Η “Αντηχείο” είναι Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ) που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σχεδιασμού και υλοποίησης εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Η “Αντηχείο” είναι εγκεκριμένη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, γραμμένη στο Μητρώο Κοινωνικής Οικονομίας από το καλοκαίρι του 2013, εδρεύει στο Βόλο και μέχρι στιγμής αριθμεί 10 μέλη. Σχεδιάζει και υλοποιεί εκδηλώσεις ενώ συγχρόνως δρα υποστηρικτικά πίσω από αυτές, προσφέροντας όλη την υλικοτεχνική υποδομή για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν.

Οι δράσεις της “Αντηχείο” οργανώνονται σε 4 τομείς:

“Αντηχείο Μουσική”, “Αντηχείο Παιδί”, “Αντηχείο Εκδηλώσεις” και “Αντηχείο Πολιτισμός”, που δρουν παράλληλα και υποστηρικτικά μεταξύ τους.

“Αντηχείο Μουσική”

Παρέχουμε ολοκληρωμένη υλικοτεχνική κάλυψη εκδηλώσεων, δηλαδή μελέτη, μεταφορά , εγκατάσταση και χειρισμό του εξοπλισμού μας. Ποιο συγκεκριμένα καλύπτουμε μεγάλες και μικρές συναυλίες, φεστιβάλ, πάρτι, ομιλίες, συνεδρία και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση χρειάζεται ηχητική ή φωτιστική κάλυψη.

“Αντηχείο Παιδί”

Δραστηριοποιούμαστε στον χώρο της παιδικής ψυχαγωγίας σχεδιάζοντας και υλοποιώντας εκδηλώσεις και παιδικά πάρτι σε σχολεία και φεστιβάλ.

Με στόχο την δημιουργική διασκέδαση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, μικροί και μεγάλοι περνούν αξέχαστες στιγμές χαράς και παιχνιδιού.

Τα προγράμματά μας περιλαμβάνουν μεταμφιέσεις, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, δραματοποιήσεις παραμυθιών, ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά τρικ, μονόκυκλο, ξυλοπόδαρους, face-painting, δημιουργική απασχόληση με κατασκευές, χειροτεχνίες κ.α.

“Αντηχείο Εκδηλώσεις”

Ασχολούμαστε με τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση εκδηλώσεων και παρέχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για μια ολοκληρωμένη λύση. Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τη διοργάνωση και διαχείριση φεστιβάλ, την οργάνωση συνεδριών όπως επίσης και καμπάνιες για την προώθησή τους. Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα, βρίσκουμε το χώρο και αναλαμβάνουμε την διαμόρφωσή του.

“Αντηχείο Πολιτισμός”

Ασχολούμαστε με υλοποίηση και προώθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, συμμετέχοντας ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Οι δράσεις του “Αντηχείο Πολιτισμός” περιλαμβάνουν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, εικαστικές εκθέσεις, συμμετοχή κι ανάπτυξη ανθρώπινων δικτύων και θεσμών αλληλεγγύης, επιμορφωτικά προγράμματα, συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς δράσεις ανθρωπιστικής και αναπτυξιακής βοήθειας. Στόχος μας είναι επίσης η ηθική και υλική υποστήριξη προς τα λιγότερο προνομιούχα μέλη της κοινωνίας, όπως οι νέοι, τα άτομα της τρίτης ηλικίας καθώς και τα άτομα από τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός μας επικροτεί την αρχή της αλληλέγγυας οικονομίας, δηλαδή της συνεργασίας και της έμπρακτης στήριξης προς όλους τους ανθρώπους που συγκροτούν κοινότητες και συλλογικότητες και αναπτύσσουν παραγωγικές και συμμετοχικές εργασιακές σχέσεις, βασισμένες στην αλληλεγγύη μεταξύ των μελών τους. Στηρίζουμε την αρχή της συλλογικής δράσης και της συνεταιριστικής οργάνωσης ως μέσων διάδοσης των ιδεών και επιδίωξης των στόχων των ανθρώπινων κοινοτήτων.

Με βάση αυτές τις αρχές ο Συνεταιρισμός μας επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο δίκτυο, όσο γίνεται περισσότερο οριζόντιο, βασισμένο στην ισότητα και απαλλαγμένο από κάθε μορφή ρατσισμού, ώστε να αναδεικνύει την ανθρώπινη εργασία μέσα από τη συλλογικότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με εκτίμηση η Γενική συνέλευση του “Αντηχείο Κοιν.Σε.Π”