Μάθημα Κοινωνικής Οικονομίας, διδακτικό υλικό


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Στις μέρες μας, το σύγχρονο οικονομικό μοντέλο της προστατευτικής κρατικής πολιτικής αλλά και η αποθέωση της φιλελεύθερης αγοράς (της προσφοράς και ζήτησης) έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη αλλαγής της σύγχρονης οικονομικής σκέψης. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να πρέπει να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη ενσωματώνοντας κοινωνικές, περιβαλλοντικές και ηθικές παραμέτρους.

Για το λόγο αυτό, η συγκεκριμένη Θεματική Ενότητα έχει σκοπό να αναπτύξει θέματα: – κοινωνικής οικονομίας, – κοινωνικής (ή αλληλέγγυας) επιχειρηματικότητας, – σχετικά με τον κοινωνικό επιχειρηματία, – λογοδοσίας των κοινωνικών επιχειρήσεων και – σχετικά με τους ηθικούς επενδυτές.

Επίσης, θα αναπτυχθούν οι κατάλληλες και επαρκείς γνώσεις για μια σειρά θεμάτων θεσμικού πλαισίου (λ.χ. σχετικές νομοθεσίες), πρακτικών ζητημάτων και εμπειρικών αποτελεσμάτων βασιζόμενα στην εθνική και διεθνή εμπειρία, ώστε να προετοιμαστούν στελέχη ικανά να ανταποκριθούν μελλοντικά στις προκλήσεις της κοινωνικής οικονομίας.

κατεβάστε από εδώ