Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ Μακεδονίας και Θράκης


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης δράσεων για το υποέργο 1 του έργου «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης», με διακριτικό τίτλο «ΣΤΗΡΙΖΩ»

Εάν σας ενδιαφέρει το παρόν πρόγραμμα και η ΕΔΡΑΣ σας είναι στην αναφερόμενη Περιφέρεια και αφού μελετήσετε το αρχείο στο τέλος του κειμένου μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας και ο εξειδικευμένος μας συνεργάτης θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας.

Απευθύνουμε δεύτερη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση των δράσεων του υποέργου 1 του έργου «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης» εφεξής έργο, με ενάριθμο 2018ΣΕ03900005 του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) συνολικού προϋπολογισμού 68.000,00€.

1. Περιεχόμενο Πρόσκλησης

Η πρόσκληση αφορά στην επιχορήγηση φορέων σύμφωνα με την παρ.2, που θα αναλάβουν δράσεις για την υλοποίηση του υποέργου 1.

1.1 Το έργο αφορά σε ημερίδες ενημέρωσης και εκπαίδευσης, συνέδρια, εκδηλώσεις, καμπάνιες ευαισθητοποίησης, επιμορφωτικά workshops, προώθηση καλών πρακτικών και δικτύων σε στοχευμένα θέματα κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης.

1.2 Σκοπός του έργου είναι να :

  • Συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε θέματα κοινωνικής στήριξης ΑμεΑ.
  • Συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή των τοπικών κοινωνιών της Μακεδονίας και Θράκης.
  • Συμβάλλει σε ενεργητικές πολιτικές στήριξης και αλληλεγγύης των ΑμεΑ.

1.3 Αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου είναι :

  • Η ευαισθητοποίηση και προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών σε δράσεις κοινωνικής στήριξης και συνοχής.
  • Η ενεργή συμμετοχή των ευπαθών ομάδων σε διάφορες δράσεις.

2. Δικαίωμα συμμετοχής – Δυνητικοί Δικαιούχοι

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν αποκλειστικά σύλλογοι, σωματεία, συνεταιρισμοί και νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία και εφόσον προβλέπεται ρητά στο καταστατικό τους.

Οι ως άνω δυνητικοί δικαιούχοι πρέπει :

Να έχουν την έδρα τους σε μια από τις Περιφερειακές Ενότητες της Μακεδονίας και της Θράκης ή να μπορούν να αποδείξουν ότι λειτουργούν νόμιμα ενεργά παραρτήματά τους στις ανωτέρω περιφερειακές ενότητες τα τελευταία δύο (2) χρόνια, ανεξαρτήτως της κύριας έδρας.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι δεν μπορούν να είναι μέλη του Μητρώου φορέων Γενικής Κυβέρνησης, νομικά πρόσωπα εποπτευόμενα και επιχορηγούμενα καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το δημόσιο καθώς και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού. Οι δυνητικοί δικαιούχοι δεν πρέπει να έχουν λάβει επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) κατά τα έτη 2018 και 2019

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [760.89 KB]

[bestwebsoft_contact_form]