Πραγματοποιήθηκε στον Αλέξανδρο η εκδήλωση για τον αργαλειό και τις ΚΟΙΝΣΕΠ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


IMG_6390
Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 στο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» και του ΚΠΕ Σφακιωτών σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας με τίτλο «Να υφάνωμε το μέλλον με τα δικά μας χέρια». Η εκδήλωση αποτέλεσε συνέχεια της 5ης καλοκαιρινής συνάντησης προβληματισμού και διαλόγου του «Φηγός» με τον ίδιο τίτλο και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της λειτουργίας της ομάδας εκμάθησης της τέχνης του αργαλειού.

Η πρόεδρος του Συλλόγου φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σφακιωτών, κ. Αγγελική Σούνδια, καλωσόρισε το κοινό και μίλησε για τη λειτουργία της ομάδας εκμάθησης της τέχνης του αργαλειού καθώς και για τις σκέψεις που γεννά η λειτουργία αυτής της ομάδας και οι στόχοι του «Φηγός» για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας.

Ο κ. Άγγελος Φίσκιλης, Σύμβουλος Ανάπτυξης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, μίλησε για τη σύσταση και λειτουργία των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων προκαλώντας το ενδιαφέρον του κοινού που απηύθυνε αρκετές ερωτήσεις.

[cincopa AIEADZMdNmX0]

Εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λευκάδας, ο Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Αρβανίτης, διάβασε τον χαιρετισμό και τις ενδιαφέρουσες προτάσεις του Δημάρχου Λευκάδας και Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κ. Κων/νου Δρακονταειδή.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ της ομάδας αργαλειού του «Φηγός» για το διασίδι και τον αργαλειό. Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με τραγούδια από όλη την Ελλάδα από την ομάδα «Στησίχορος» με τη φιλική συμμετοχή του π. Βασιλείου Κακλαμάνη καθώς και της κ. Τίνας Κουζαρίδου που τραγούδησε τραγούδια της Κύπρου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η φετινή καλοκαιρινή συνάντηση του «Φηγός» στον Αλέξανδρο θα πραγματοποιηθεί 10-11-12 Ιουλίου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Λουδοβίκου των Ανωγείων στο Μοναστήρι του Άη Γιώργη στους Σκάρους.

Ειρήνη Βονιτσάνου

πηγή