Πρόσκληση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας»


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014‐2020» του ΕΣΠΑ 2014-2020, με Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης την Αναπτυξιακή Διαχειριστική Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας (ΑΝΔΙΑ), εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, ενημερώνουν τους υποψήφιους επενδυτές για την επικείμενη άμεση έκδοση της Πρόσκλησης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Εάν η έδρα σας είναι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και σας ενδιαφέρει η διερεύνηση πιθανότητας ένταξής σας σε αυτό το πρόγραμμα στείλτε μας το μήνυμα σας από την φόρμα που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου

Η  συγκεκριμένη δράση θα αφορά ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης (εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που θα αναφέρονται στην Πρόσκληση).

Πρωταρχικός στόχος της δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια χρηματοδοτική στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου COVID‐19.

Η  δημόσια χρηματοδότηση θα καλύπτει κεφάλαιο κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της  επιχείρησης το 2019 με  ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα  4.000,00 € και μέγιστο τα 40.000,00€. Δηλαδή δεν μπορούν να συμμετέχουν οι  επιχειρήσεις με έξοδα κάτω από 8.000 € ενώ οι επιχειρήσεις με έξοδα πάνω από 80.000 € θα επιδοτηθούν με έως 40.000 €.

Σημειώνεται ότι, το καταβληθέν κεφάλαιο κίνησης θα πρέπει να αναλωθεί εντός του 2021 και οι επιχορηγούμενες  επιχειρήσεις να συνεχίσουν τη λειτουργία τους ολόκληρο το οικονομικό έτος 2021. Τα  κριτήρια ένταξης και η  διαδικασία αξιολόγησης ‐μοριοδότησης θα είναι απολύτως αντικειμενικά. Θα καταρτιστεί τελικός πίνακας δικαιούχων ο οποίος θα προκύψει με βάση την προαναφερθείσα διαδικασία αξιολόγησης. Οι λεπτομέρειες και η διαδικασία που αφορούν την δράση θα γίνουν γνωστές με την επίσημη έκδοση της Πρόσκλησης.

Η δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία  COVID‐19 στην  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)  στο  πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά  Ελλάδα 2014‐2020» του ΕΣΠΑ  2014‐2020,  Άξονας Προτεραιότητας 3: «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Αν είσαστε υπό σύσταση αναφέρετε το όνομα
πείτε μας μερικά λόγια για τον φορέα σας