Πρόσκληση σε εργαστήριο εκπαίδευσης για τη παροχή συμβουλευτικής σε ενήλικες με χαμηλά προσόντα


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ. Α.Ε. καλεί κάθε ενδιαφερόμενο σύμβουλο στο εργαστήριο εκπαίδευσης που διοργανώνει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος igma2 «Ανάπτυξη Ευρωπαϊκού Επαγγελματικού Προτύπου για την αποτελεσματική παροχή συμβουλευτικής σε ενήλικες με χαμηλά προσόντα για προώθηση στην αγορά εργασίας μέσω της εκπαίδευσης ενηλίκων».

Κατά τη διάρκεια οχτώ (8) εκπαιδευτικών συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν σε θέματα παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής και αποτελεσματικής καθοδήγησης ανειδίκευτων ατόμων στην εκπαίδευση ενηλίκων και την αγορά εργασίας. Πρόκειται για ένα άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να αυτο-εξερευνήσουν και να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στη συμβουλευτική και τον επαγγελματικό προσανατολισμό μέσω των διαφόρων εργασιών που θα ανατίθενται κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Saxion στην Ολλανδία και το Folkuniversitetet της Ουψάλα στη Σουηδία.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εργαζόμενους στον Οργανισμό Απασχόλησης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σε Δήμους, Περιφέρειες, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε ΜΚΟ, φορείς που υποδέχονται άτομα με χαμηλά προσόντα και κάθε ενδιαφερόμενο.

Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό καθώς και πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Folkuniversitetet της Ουψάλα και το Πανεπιστήμιο Saxion.

Το έργο igma2 είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Grundtvig με κύριο στόχο την ανάλυση όλων των πτυχών της διαδικασίας ένταξης στην αγορά εργασίας που επηρεάζουν την ποιότητα της συμβουλευτικής, με επίκεντρο τα καθήκοντα, το προφίλ και τις ικανότητες που απαιτούνται από τους συμβούλους για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ανειδίκευτων στην εκπαίδευση ενηλίκων και την απασχόληση.

Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις εγκαταστάσεις του «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ Α.Ε, Φερών 16, Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2108838540 την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015.