Πρόσκληση σε φορείς Κοινωνικής Οικονομίας για κατάθεση προτάσεων για αξιοποίηση Ακινήτων του Δημοσίου.


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υλοποιεί από τον Ιούλιο του 2017 το πρόγραμμα «Αξιοποίηση των ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης», σε συνεργασία με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ.

Η ακίνητη περιουσία του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του υπερβαίνει τα 1.000 ακίνητα, με το 49% εξ αυτών κενά και αναξιοποίητα. Η απονέκρωση των κτιρίων εκτιμάται ότι προκάλεσε, σύμφωνα με τα στοιχείαπου ερευνήθηκαν για την περίοδο 2010-2016, απώλειες περίπου 420 εκατομμυρίων ευρώ σε αξία γης και αντίστοιχη απώλεια 16.000 θέσεων εργασίας.

Σήμερα απευθύναμε πρόσκληση προς ιδιώτες και νομικά πρόσωπα κοινωφελούς ή ανθρωπιστικού χαρακτήρα και τους ενδιαφερόμενους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, προκειμένου να υποβάλλουν προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα ακίνητα που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Αθηναίων.

Τα επόμενα βήματα επέκτασης του προγράμματος αναμένονται στις πόλεις του Πειραιά και του Βόλου.