Στη διάθεση των επιχειρήσεων το νέο πρόγραμμα παροχής δανείων με επιδότηση επιτοκίου από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Από τις 28/4/2020, ενεργοποιείται, προς όφελος των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί αναστολή ή περιορισμό της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας CoViD-19, το δικαίωμα υποβολής αίτησης χορήγησης δανείου για κεφάλαιο κίνησης, με επιτόκιο πλήρως επιδοτούμενο από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Εάν σας ενδιαφέρει το παρόν πρόγραμμα πληρούνται τα αναφερόμενα κριτήρια και αφού μελετήσετε το αρχείο στο τέλος του κειμένου μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας και ο εξειδικευμένος μας συνεργάτης θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σας.

Μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια –σε λιγότερο από δύο μήνες από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της- η νέα διοίκηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), ολοκλήρωσε την νομική προετοιμασία, τις απαραίτητες χρηματοοικονομικές μελέτες και τις αναγκαίες διαπραγματεύσεις με το σύνολο των τραπεζικών ιδρυμάτων ώστε να δοθεί στην διάθεση των πληττόμενων επιχείρήσεων.

Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση, μακρόχρονη και ουσιαστική υποστήριξη της χρηματοδοτικής ρευστότητας των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία. Για τον σκοπό αυτό, οι συνεργαζόμενες τράπεζες, οι οποίες με εξαιρετικά σύντομες διαδικασίες θα χορηγούν, κατόπιν αξιολόγησης, Δάνεια Κεφαλαίου Κίνησης προς τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί αναστολή ή περιορισμό της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας CoViD-19.

Σημειώνεται ότι τo επιτόκιο αυτών των δανείων επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ενώ βασικό κριτήριο για την λήψη της

επιδότησης επιτοκίου είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας κατά τα δύο αυτά έτη.

Το ύψος κάθε δανείου διαμορφώνεται ως εξής:

• Έως 50% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης όπως αυτός αποτυπώνεται στο Ε3 ή στην εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ ή στις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ του οικονομικού έτους που προηγείται της ημερομηνίας αίτησης ή
• Έως το 50% των παραγγελιών τρέχοντος έτους. Προκειμένου για νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις χρηματοδοτείται με επιδοτούμενο επιτόκιο, έως το 50% των παραγγελιών του τρέχοντος έτους ή το 80% των επί πιστώσει αγορών. Σε περίπτωση που τα ανωτέρω μεγέθη δεν είναι διακριτά, το δάνειο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% των ιδίων κεφαλαίων.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [240.44 KB]

[bestwebsoft_contact_form]