Συνάντηση Εργασίας με θέμα “Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας”


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 14:00μ.μ. στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί για το Πρόγραμμα «Περισσότερο Χρώμα στη Πόλη μας».

Πρόκειται για μια προσπάθεια να κατανοήσουμε και να αποδώσουμε το «χρώμα της πόλης» και πιο συγκεκριμένα του ιστορικού της κέντρου τόσο με την κυριολεκτική όσο και με την μεταφορική έννοια του χρώματος. Το χρώμα με την έννοια της ατμόσφαιρας που αποπνέει το ιστορικό κέντρο στο παρελθόν, παρόν και μέλλον. Πως αυτό μεταφράζεται σε δράσεις ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων για την πόλη αλλά και πως απεικονίζεται σε συγκεκριμένα κτίρια ιστορικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής.

images

Σκοπός είναι να γίνει μια ανοιχτή συζήτηση για το πώς εκλαμβάνει ο καθένας το χρώμα του ιστορικού κέντρου της Αθήνας είτε ως εικόνα (πάνω σε οικοδομήματα) είτε ως δράση (ενασχόληση και ανάδειξή του με πράξεις).

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας διαδρομής «paintwalk» που θα διασχίζει το ιστορικό κέντρο και θα παραθέτει σημαντικά κτίρια και την σχέση τους με το χρώμα της εποχής τους με την ταυτόχρονη προβολή δράσεων που συμβάλλουν στον καθορισμό και ανάδειξης του χρώματος του κέντρου με την μεταφορική του σημασία.