Συνάντηση Ρ. Αντωνοπούλου με Δίκτυο ΚοινΣΕπ Κ. Μακεδονίας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Οι  δράσεις προώθησης  προϊόντων και υπηρεσιών των εγχειρημάτων της Κοινωνικής Οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Αν. Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου,  με το Δίκτυο Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εκπρόσωποι των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων κατέθεσαν στην Αν. Υπουργό προτάσεις για την προώθηση των προϊόντων τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μεταξύ των προτάσεων που κατατέθηκαν είναι η συμμετοχή των Κοινωνικών Επιχειρήσεων σε εμπορικές εκθέσεις, η δημιουργία ενός πολυχώρου Κοινωνικής Οικονομίας και η προώθηση, μέσω των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, των προϊόντων και των υπηρεσιών  στο εξωτερικό.

Η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι «μετά τη θέσπιση και την εφαρμογή του νέου πλαισίου που προσέδωσε  δυναμική στο πεδίο, πλέον το στοίχημα για όλους είναι να αναδείξουμε το πρόσωπο της Κοινωνικής Οικονομίας προς τον έξω κόσμο. Η αρχή γίνεται με την 1η Έκθεση Κοινωνικής Οικονομίας που θα πραγματοποιηθεί 1-3 Νοεμβρίου, στην Αθήνα. Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών των εγχειρημάτων της Κοινωνικής Οικονομίας, αλλά και η δικτύωση των φορέων της Κοινωνικής Οικονομίας».

Σε ότι αφορά την ενίσχυση της  δικτύωσης  των εγχειρημάτων της Κοινωνικής Οικονομίας, χθες, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η δεύτερη κλαδική συνάντηση φορέων του πεδίου, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 30 εγχειρήματα της Κοινωνικής Οικονομίας που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.