Συνεταιρισμος αναλαμβανει καθαριοτητα και πρασινο


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Εναλλακτικές μεθόδους για την συντήρηση υποδομών σε γειτονιές της πόλης ξεκινάει να χρησιμοποιεί ο Δήμος Καλαμάτας. Ο λόγος για τον θεσμό της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, γνωστής πλέον και ως ΚΟΙΝΣΕΠ.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν αστικό συνεταιρισμό, τον οποίο αποτελεί συνήθως μία ομάδα ανθρώπων που κατέχουν συνεταιριστικές μερίδες. Αυτή η ομάδα συνάπτει με έναν δημόσιο φορέα, εν προκειμένω το Δήμο Καλαμάτας, προγραμματική σύμβαση με σκοπό την παροχή είτε κοινωνικών, είτε τεχνικών υπηρεσιών. Ο φορέας από την πλευρά του διαθέτει στην ΚΟΙΝΣΕΠ τα χρήματα που απαιτούνται για την προμήθεια των υλικών, αλλά και για τα μεροκάματα των ατόμων που θα απασχοληθούν.

Χθες μάλιστα στην Καλαμάτα υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Συμπαράσταση στη Δυτική Γειτονιά Αγίας Τριάδος” από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα και τον εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο. Η σύμβαση αποσκοπεί στην υλοποίηση της δράσης: “Καθαρισμοί και συντηρήσεις περιοχής Αγίας Τριάδος στη Δυτική Γειτονιά” και η ομάδα των πολιτών που στελεχώνει την ΚΟΙΝΣΕΠ επελέγη κατόπιν συνεργασίας του δήμου με το δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδος.

Ο κ. Μαστραγγελόπουλος διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι τη συγκεκριμένη περιοχή “θα την ομορφύνουμε”, μιλώντας εξ ονόματος των μελών της ΚΟΙΝΣΕΠ.

Οι εργασίες που θα γίνουν είναι: καθαρισμός χώρων από απορρίμματα με προϋπολογισμό 3.500 ευρώ, συντήρηση χλοοταπήτων με προϋπολογισμό 3.000 ευρώ, καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης με προϋπολογισμό 3.500 ευρώ, κοπή αναβλαστημάτων – κλαδέματα με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ, καθαρισμός και ασβέστωμα κρασπέδων με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ και ελαιοχρωματισμοί με προϋπολογισμό 1.000 ευρώ. Το σύνολο των εργασιών αντιστοιχεί σε 13.000 ευρώ.

http://www.eleftheriaonline.gr