Σχεδιάζοντας ένα Επιχειρηματικό πλάνο για την δημιουργία μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης για την παροχή υπηρεσιών στον κλάδο υγείας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου για μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση στον τομέα της υγείας μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά με τη σωστή προσέγγιση και προσεκτικό σχεδιασμό, είναι σίγουρα εφικτό. Ακολουθούν ορισμένες γενικές οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Καθορίστε την αποστολή και τις αξίες της κοινωνικής συνεταιριστικής σας επιχείρησης. Ποιος ειναι ο ΣΚΟΠΟΣ σου? Τι είδους αξίες και αρχές θέλετε να διατηρήσετε στις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες; Πώς θα συμβάλει η επιχείρησή σας στη βελτίωση της κοινωνίας;

Διεξαγωγή έρευνας αγοράς. Προσδιορίστε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του τομέα υγείας στην περιοχή σας. Ποια είναι τα κενά στις τρέχουσες διαθέσιμες υπηρεσίες; Τι είδους υπηρεσίες χρειάζονται οι άνθρωποι αλλά δεν μπορούν επί του παρόντος να έχουν πρόσβαση;

Αναπτύξτε ένα μοντέλο υπηρεσίας. Με βάση την έρευνα αγοράς σας, δημιουργήστε ένα μοντέλο για τις υπηρεσίες που θα παρέχετε. Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η τιμολόγηση, η προσβασιμότητα, η ποιότητα και η καινοτομία. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε πώς ο συνεταιρισμός σας μπορεί να συνεργαστεί με άλλους οργανισμούς υγείας για να βελτιώσει την παροχή των υπηρεσιών σας.

Δημιουργήστε ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει μια λεπτομερή περιγραφή των υπηρεσιών σας, τη στρατηγική μάρκετινγκ, το μοντέλο τιμολόγησης, τις οικονομικές προβλέψεις σας και τη διοικητική σας δομή. Το επιχειρηματικό σας σχέδιο θα πρέπει επίσης να περιγράφει τις νομικές και κανονιστικές απαιτήσεις για την έναρξη μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης στον τομέα της υγείας.

Ασφαλής χρηματοδότηση. Εξετάστε τις διάφορες πηγές χρηματοδότησης που μπορεί να είναι διαθέσιμες σε εσάς, όπως επιχορηγήσεις, δάνεια ή επενδύσεις. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε το crowdfunding ως έναν τρόπο να δημιουργήσετε ενδιαφέρον και υποστήριξη για την επιχείρησή σας.

Δημιουργήστε τον συνεταιρισμό σας. Αφού εξασφαλίσετε χρηματοδότηση, μπορείτε να αρχίσετε να ιδρύετε τον κοινωνικό συνεταιρισμό σας. Αυτό θα περιλαμβάνει την εγγραφή της επιχείρησής σας, τη δημιουργία της δομής διαχείρισης και την ανάπτυξη των συστημάτων παροχής υπηρεσιών σας.

Ξεκινήστε και αναπτύξτε την επιχείρησή σας. Μόλις δημιουργηθεί ο συνεταιρισμός σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τις υπηρεσίες σας και να αρχίσετε να χτίζετε τη βάση πελατών σας. Καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επεκτείνετε τις υπηρεσίες σας ή να συνεργαστείτε με άλλους οργανισμούς υγείας για να αυξήσετε τον αντίκτυπό σας.

Να θυμάστε ότι η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου είναι μόνο το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης στον τομέα της υγείας. Θα χρειαστεί επίσης να είστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί και να είστε έτοιμοι να κάνετε προσαρμογές με βάση τα σχόλια και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς.