Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου η απονομή Βραβείων Κοιν. Επιχειρ. 2014


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


images
Με την απονομή των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας – Social Business Excellence Awards 2014 τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του συνεδρίου “Επιχειρώντας Αλλιώς” ολοκληρώνεται η φετινή διοργάνωση των Βραβείων που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον φορέων και επιχειρήσεων. Τα Βραβεία συνδιοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, το British Council και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Πρόσβασις και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 58 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 42 από υφιστάμενους φορείς της κοινωνικής οικονομίας και οι 16 από υπό σύσταση κοινωνικές επιχειρήσεις. Ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός των συμμετοχών, αλλά κυρίως το υψηλό επίπεδο όλων των αιτήσεων, αποδεικνύει τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν φορείς της κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να επιλύσουν κοινωνικά προβλήματα, αξιοποιώντας αποτελεσματικά επιχειρηματικά μοντέλα.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, η Επιτροπή Αξιολόγησης κατέληξε στην προεπιλογή 17 φορέων της κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι, στη συνέχεια, συμμετείχαν στη Β’ Φάση του διαγωνισμού. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας αυτής στις 14 Οκτωβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, οι φορείς παρουσίασαν την επιχειρηματική τους ιδέα και απαντήσουν σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής, προκειμένου να αναδειχθούν οι τελικοί διακριθέντες για τα 7 Βραβεία του διαγωνισμού.

Οι 17 φορείς της κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη Β’ Φάση του διαγωνισμού είναι οι: Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών, Διογένης ΜΚΟ, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονή-Κελλιά Τήνου, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ, Καρπών Έλευσις, Margot Filmhouse ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, Γη Θεσσαλίς, ROI CAT, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Myrtillo, Μικροί Γίγαντες, Στέγη Αργυροχρυσοχοϊας Στεμνίτσας, Κοινωνικός Συνεταιρισμός Π.Ε. Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου, Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς, ECOPOLIS, Αγγιγμα Ζωής, Μέριμνα Υγείας, HumanAid.

Τα Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Social Business Excellence Awards 2014 (www.social-business-awards.gr) στοχεύουν να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια υφιστάμενων ή υπό ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων, στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Social Enterprise of the year 2014
  • Community Impact Award 2014
  • Health & Social Care Social Enterprise 2014
  • Green Social Enterprise 2014
  • Education & Culture Social Enterprise 2014
  • Innovation Social Enterprise 2014
  • Social Enterprise Start-up 2014

Ειδικότερα, ο θεσμός των βραβείων αποσκοπεί στην παρουσίαση έμπειρων αλλά και νέων κοινωνικών επιχειρηματιών, στην επιβράβευση των καινοτόμων ιδεών που αναπτύσσουν προς όφελος της κοινωνίας και στην ανάδειξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως βασικού πυλώνα για την αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το ΕΚΤ υποστηρίζει τον θεσμό της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr) υποστηρίζει τον θεσμό της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την προστιθέμενη αξία που μπορεί να παρέχει τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό:

  • παρέχει επιχειρηματική καθοδήγηση από έμπειρους συνεργάτες και καταξιωμένα στελέχη μέσω του δικτύου Enterprise Europe Network (Business Coaching) στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στον διαγωνισμό των βραβείων κοινωνικής επιχειρηματικότητας
  • παρέχει προσωποποιημένη ενημέρωση και καθοδήγηση σχετικά με χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ για τα οποία το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής (Horizon 2020, COSME)
  • παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης της καινοτομίας και πρόσβασης σε διεθνή δίκτυα κοινωνικής καινοτομίας
  • διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή κοινωνικών επιχειρήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία σε συνεργασία με το Kingston University Higher Education Corporation (KU) και το London Chamber Of Commerce And Industry
  • παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης για τη διαχείριση της καινοτομίας και την κατοχύρωση πατέντας ή εμπορικού σήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • παρέχει ανατροφοδότηση για θέματα που αφορούν πολιτικές ή εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • παρέχει πρόσβαση σε διεθνείς ή εθνικές βάσεις δεδομένων σχετικές με ανοικτές τεχνολογίες, ανοικτό λογισμικό και ανοικτό περιεχόμενο.

Τέλος, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αφορά τη χαρτογράφηση της κοινωνικής καινοτομίας της χώρας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Το Συνέδριο “Επιχειρώντας Αλλιώς”

Η ανακοίνωση και απονομή των βραβείων θα γίνει στο 2ο Συνέδριο “Επιχειρώντας Αλλιώς” (www.social-business-conference.gr), θέμα του οποίου είναι οι Τάσεις, οι Ευκαιρίες και οι Προκλήσεις για την Ανάπτυξη Βιώσιμων Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 (09.00-17.00), στην Αθήνα (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση).

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου ακαδημαϊκοί, λήπτες αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, εμπειρογνώμονες, επενδυτές και κοινωνικοί επιχειρηματίες, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα μοιραστούν καλές πρακτικές για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα. Το Συνέδριο πλαισιώνεται από Παράλληλο Πρόγραμμα, με τρία θεματικά workshops σχετικά με την κοινωνική επιχειρηματικότητα, το οποίο θα φιλοξενηθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Το Συνέδριο «Επιχειρώντας Αλλιώς» και τα Βραβεία Social Business Excellence Awards 2014 πραγματοποιούνται με τη χορηγία και υποστήριξη σημαντικών φορέων και εταιριών, όπως Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού/ΕΟΤ, Ελληνικά Πετρέλαια, ATHEXGroup / Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, ΒΙΑΝΕΞ AE, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς /OΛΠ AE, SANOFI, Interamerican, Coco-Mat, ΕQA Hellas, ΙΑΠΕΤΟΣ, Greek Geeks, Run Communications, Δικηγορικό Γραφείο Μπρούστας και Συνεργάτες, Basement Productions και Mentoring ΑΕ, Hytra. Τα βραβεία έχουν φιλοτεχνηθεί από τη διεθνούς φήμης γλύπτρια κα Αγγέλικα Κοροβέση.

Xορηγοί Eπικοινωνίας του Συνεδρίου είναι οι: NEPIT, Novalife, Εφημερίδα Καθημερινή, Newsbomb.gr, Global Sustain, epixeiro.gr.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.social-business-conference.gr ή να επικοινωνήσετε με την κα Φάνη Μουστάκα στο τηλ. 215 5605 215.