Τι μπορείτε να προσφέρετε στους εργαζόμενους πέραν του μισθού


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Μια νέα εργασιακή θέση σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, παρόλα αυτά λίγοι είναι εκείνοι που όταν πουν το μεγάλο «ναι» σκέφτονται ένα βήμα πιο πέρα απ’ τον μισθό.

Λίγες είναι οι εταιρείες που εξ’ αρχής αναφέρουν τις επιπλέον παροχές που προσφέρουν στους εργαζόμενους. Στην πραγματικότητα, τα οφέλη αυτά μπορούν να προσθέσουν μια επιπλέον αξία που αγγίζει και το 40% του μισθού.

Σε μια εποχή, λοιπόν, που οι αυξήσεις μισθών είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, μήπως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την σημασία των benefits;

Το Benify, ο μεγαλύτερος πάροχος HR λύσεων με το μεγαλύτερο πόρταλ πακέτου αποζημιώσεων και παροχών, διενέργησε μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με τις προτιμήσεις των εργαζομένων.

Μέσα από ένα δείγμα 1.195 HR professionals από πάνω από 40 χώρες, τα αποτελέσματα θα κάνουν τις εταιρείες να διερωτηθούν κατά πόσο έχουν τα σωστά πακέτα παροχών.

Δωρεάν γεύματα

Στην 10η θέση έρχονται τα γεύματα. Περίπου το 5% του δείγματος ανέδειξε την σημασία τους και μάλιστα έρευνες δείχνουν πώς εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν μια ποικιλία στη διατροφή τους αποδίδουν καλύτερα.

Ταξιδιωτικές εκπτώσεις

Αρκετοί ήταν εκείνοι που ανέδειξαν τις εκπτώσεις σε εισιτήρια σαν μια βασική έξτρα παροχή.

Υπηρεσίες Υγείας & Ευεξίας

Το κομμάτι του Health & wellbeing ανεβαίνει διαρκώς, και αρκετοί είναι εκείνοι που δηλώνουν ανοιχτά πώς εκτιμούν εταιρείες που τους προσφέρουν μια σειρά από υπηρεσίες, όπως μασάζ και γυμναστική.

Πακέτα Ασφάλισης

Σε μια περίοδο ανασφάλειες δε προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αρκετοί αναφέρουν πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουν οι εταιρείες ιδιωτικές ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα

Το 7,5% των επαγγελματιών HR δήλωσε πώς η σύνταξή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και είναι μια απ’ τις παροχές που οι εργαζόμενοι θέλουν να έχουν. Καθώς το δημόσιο συνταξιοδοτικό τοπίο μεταβάλλεται διαρκώς, οι σημερινοί εργοδότες αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικότερο ρόλο στην εξασφάλιση καλύτερων συντάξεων για τους υπαλλήλους τους.

Φθηνότερες επιλογές μετακίνησης

Πέμπτο στη λίστα έρχεται η ανάγκη για φθηνότερες μετακινήσεις. Εταιρικά αυτοκίνητα, ποδήλατα ή εκπτώσεις στις κάρτες/ εισιτήρια μετακινήσεων είναι μόνο μερικές επιλογές.

Ευέλικτο ωράριο

Άλλη μια απόδειξη πώς απομακρυνόμαστε απ’ το τυπικό οχτάωρο. Οι επαγγελματίες θέλουν να μπορούν να καθορίζουν εκείνοι το ωράριο τους και οι εργοδότες που μπορούν να καταλάβουν τα πλεονεκτήματα αυτού, τους το δίνουν.

Περισσότερες διακοπές

Ανάλογα με τη θέση την εταιρεία και τα χρόνια οι εργαζόμενοι έχουν περισσότερες ημέρες άδειας. Ποιος, όμως, δε θέλει λίγες παραπάνω ημέρες ξεγνοιασιάς

Ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής

Το λεγόμενο work-life balance έρχεται δεύτερο στη λίστα και όχι άδικα. Οι εργαζόμενοι που μπορούν να κρατήσουν μια ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής αποδίδουν καλύτερα και εκτιμούν τους εργοδότες που τους δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

Ομάδα

Πρώτο στη λίστα έρχεται η ομάδα. Ένα καλό εργασιακό περιβάλλον, με συναδέλφους που μπορούν να δουλέψουν ομαδικά θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της εταιρείας και φυσικά στην προσωπική εξέλιξη του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά.

Δείτε εδώ όλη την έρευνα

fortunegreece.com