Η ιστοσελίδα koinsep.org αποτελεί μια πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ) και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα. Παρέχει πληροφορίες για την ίδρυση και διαχείριση ΚοινΣΕπ, όπως οδηγούς, νέα για επιδοτήσεις, νομικές και φορολογικές συμβουλές, καθώς και επικαιροποιημένα θέματα για τη λειτουργία τους. Απευθύνεται σε επαγγελματίες και πολίτες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην κοινωνική οικονομία, ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη και τις κοινωνικές δράσεις και λειτουργει μέχρι σήμερα ανελλιπώς από το 2012
Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 670 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ
Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε σε μία τέτοια απόφαση πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας δέκα ερωτήσεις:
1. Μήπως απλά βαριέστε στη δουλειά σας; Πολλοί είναι αυτοί που δε θέλουν στ’αλήθεια να γίνουν επιχειρηματίες, απλά δυσανασχετούν στην υπάρχουσα εργασία τους.
2. Ποιά θα είναι η καινούρια καθημερινή ρουτίνα σας; Υπάρχει πάντα ο πειρασμός όταν είστε εργοδότες του εαυτού σας να μην είστε τόσο παραγωγικοί όσο θα έπρεπε. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθείτε και αποφασίστε να δουλεύετε τις ίδιες ώρες κάθε μέρα με έναν υπάλληλο.
3. Πώς θα συγκεντρώσετε τα κεφάλαια για να κρατήσετε ζωντανή την επιχείρησή σας;Δεδομένου του οτι η επιχείρησή σας μπορεί να μην είναι επικερδής για αρκετά χρόνια, πρέπει να είστε σίγουροι οτι θα έχετε τους πόρους για να ζείτε εσείς και η οικογένειά σας έως τότε.
4.Έχετε συνυπολογίσει όλους τους κινδύνους και όλα τα κόστη; Πολύ σπάνια κάποιος που ξεκινάει μία νέα εταιρεία μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια πόσο θα του στοιχίσει. Φροντίστε να είστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι.
5. Είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε διαφορετικούς ρόλους; Θα κληθείτε ως επικεφαλής σε μία επιχείρηση να αναλάβετε ο ίδιος πολλές διαφορετικές δραστηριότητες. Φροντίστε να είστε σίγουρος οτι τα νέα σας καθήκοντα δε θα σας εξουθενώσουν.
6. Ποιά είναι τα δυνατά και ποιά τα αδύνατα σημεία σας; Χρειάζετε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας ωστε να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.
7. Ποιοί θα είναι οι μελλοντικοί σας πελάτες και ανταγωνιστές;
8. Είναι έτοιμο το δίκτυο προστασίας σας; Η οικογένειά σας πρέπει να είναι σε θέση να απορροφήσει τους όποιους κραδασμούς θα δημιουργήσει η νέα προσπάθεια.
9.Έχετε εναλλακτικό σχέδιο δράσης; Μια καλή ιδέα θα ήταν να έχετε υπ’όψην κάποια part-time εργασία που θα μπορούσατε να κάνετε αν χρειαζόσασταν άμεσα χρήματα.
10. Πώς θα καταφέρετε να διατηρήσετε σχέσεις με το πρώην αφεντικό σας; Ο πρώην εργοδότης σας και οι γνωριμίες του μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητος στη νέα σας προσπάθεια. Φροντίστε να κάνετε ομαλή τη μετάβαση και γι’αυτόν, δηλώνοντας την πρόθεσή σας να παραιτηθείτε αρκετό χρόνο πριν το κάνετε.
Discover more from ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ
Subscribe to get the latest posts sent to your email.