Το Μέλος της ΚοινΣΕπ μας Λίλιαν Ηλιοπούλου στο Συνέδριο Νέων Ηγετών της Ευρώπης στις Βρυξέλλες


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Το Μέλος της ΚοινΣΕπ μας κα Ηλιοπούλου Λίλια, Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης ΚοινΣΕπ και Πρόεδρος της OrbisAnima Παραβρέθηκε στις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στο συνέδριο “Νέων Ηγετών της Ευρώπης” (Young Leaders Of Europe Conference) ως προσκεκλημένη του Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία κύριου Στέλιου Κυμπουρόπουλου ως Συντονίστρια θεματικής ενότητας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου όπου έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι Νέοι αιρετοί στην αυτοδιοίκηση είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για ενδιαφέροντα θέματα με τον Ευρωβουλευτή κύριο Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κύριο Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κύριο Μαργαρίτη Σχοινά, καθώς και με τον Ευρωβουλευτή κύριο Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η Συνέχεια μετά τις φωτογραφίες



Στις 21 και 22 Ιουνίου 2022, η ΕΕ40 – το Δίκτυο Νέων Ευρωβουλευτών Κυμπουρόπουλου (EL-EPP), Peter-Hansen (DK-G/EFA), Vedrenne (FR-RE) και Moretti (IT -S&D), φιλοξένησε μια διήμερη αυτοπροσώπως διάσκεψη νέων εκλεγμένων πολιτικών από ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρωτοβουλία, η οποία τελεί υπό την υψηλή αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), υποστηρίχτηκε επίσης ενεργά από το Πρόγραμμα Νέων Εκλεγμένων Πολιτικών της ΕτΠ (YEPs) και την Ομάδα Ευρωπαίων Τοπικών Ηγετών (ELL). Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχινάς ήταν εκείνος ο οποίος άνοιξε το συνέδριο.

Υπό το πρίσμα του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, είναι ζωτικής σημασίας να δώσουμε φωνή στους νέους μας που συμβάλλουν συγκεκριμένα στην πραγματική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική και πέρα ​​από αυτήν. Το συνέδριο στις Βρυξέλλες επεδίωξε να δώσει στους νέους εκλεγμένους αξιωματούχους μια πλατφόρμα για να μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους για την τοπική, εθνική και ευρωπαϊκή διάσταση, συμπεριλαμβανομένης της ευκαιρίας να συναντηθούν με τους αντίστοιχους Ευρωπαίους ομολόγους τους.

Περισσότεροι από 80 νέοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι από όλη την ΕΕ συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες για τη διήμερη εκδήλωση, με μια σειρά προγραμματισμένων συζητήσεων και συνομιλιών που έλαβαν χώρα στους σημαντικότερους δημοκρατικούς θεσμούς της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου στο οποίο ήταν προσκεκλημένη η κυρία Λίλιαν Ηλιοπούλου συνομίλησε για ενδιαφέροντα θέματα με τον Ευρωβουλευτή κύριο Στέλιο Κυμπουρόπουλο, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών κύριο Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κύριο Μαργαρίτη Σχοινά, με τον Ευρωβουλευτή κύριο Ευάγγελο Μεϊμαράκη και με αρκετούς ευρωβουλευτές άλλων κρατών όσον αφορά την ανάπτυξη, τα προβλήματα, τις λύσεις και την χρηματοδότηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που αφορούν την χώρα μας.

Αποκόμισε πολλές θετικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις για υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο η επιστροφή της συνοδεύτηκε από μία πολύ θετική επικοινωνία και ανταπόκριση των Ευρωβουλευτών για την επιχειρηματικότητα της Ελλάδος. {πηγή}