Υποσχέσεις που δόθηκαν αλλά δεν τηρήθηκαν!


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Αγαπητοί Φίλοι Συνεργάτες και Συνεταιριστές στην συνέχεια σας παραθέτουμε μερικές υποσχέσεις που δόθηκαν στο πέρασμα των προηγούμενων ετών και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την νέα διακυβέρνηση που πρόσκειται φιλικότερα στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα να τηρηθούν όποιες υποσχέσεις δοθούν για την στήριξη της Κοινωνικής Οικονομίας. Εάν και εσείς έχετε υπόψιν σας άλλες σχετικές υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν πολύ ευχαρίστως να μας τις στείλετε για να τις βάλουμε μαζί με τις παρακάτω.

  • 15/12/2015 – Ημερησία – Ρ. Αντωνοπούλου: Μέχρι τον Μάρτιο έτοιμο το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας
  • 16/06/2016 – Καθημερινή – Χαρίτσης: Συστήνεται ειδικό ταμείο για την Κοινωνική Οικονομία
  • 25/01/2017 – Mιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η Ειδική Σύμβουλος της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, Έλενα Καλημέρη, υπογράμμισε πως μέσα στο 2017, θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα Περιφερειακά Κέντρα Στήριξης ΚΟΙΝΣΕΠ
  • 05/08/2017 – ΑΠΕ – Ρ. Αντωνοπούλου: Τον Δεκέμβριο θα λειτουργεί το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας
  • 31/08/2017 – Ιmpact Hub Έως το τέλος Οκτωβρίου: Ενεργοποιείται το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, με αρχικό κεφάλαιο 25εκατ. ευρώ, το οποίο θα υποστηρίζει φορείς ΚΑΛΟ που αποκλείονται από το τραπεζικό δανεισμό, με χρηματοδοτικά προϊόντα
  • 25/10/2017 – ΑΠΕ – Ρ. Αντωνοπούλου: στις αρχές του 2018, ενεργοποιείται δράση επιχορήγησης προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για φορείς/επιχειρήσεις ΚΑΛΟ. Με το κεφάλαιο αυτό θα υποστηριχτούν οι φορείς, προκειμένου να καλύψουν το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, τα λειτουργικά έξοδα και δαπάνες εξοπλισμού.
  • 01/11/2017Αλέξης Τσίπρας: Προχωρήσαμε επίσης στην θέσπιση ασφαλιστικών και φορολογικών κίνητρων για τους Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ενώ προχωράμε άμεσα σε σημαντικές δράσεις για τη χρηματοδότηση τους και την περαιτέρω υποστήριξή τους.
  • 01/11/2017Αλέξης Τσίπρας: Σε πρώτη φάση, ενεργοποιείται το Δεκέμβριο το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας που θα έχει αρχικό κεφάλαιο 10 εκ. ευρώ και θα υποστηρίξει όλους τους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που αποκλείονται μέχρι σήμερα από το τραπεζικό σύστημα.
  • 01/11/2017Αλέξης Τσίπρας: Ταυτόχρονα με το Ταμείο Κοινωνικής Οικονομίας, έχουμε εξασφαλίσει και θα ενεργοποιήσουμε άμεσα τη δράση επιχορήγησης υφιστάμενων Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με ακόμα 28 εκ., με σκοπό να καλύψουμε ανάγκες σε εξοπλισμό, αρχικό κεφάλαιο και μισθούς εντός των Φορέων. Άρα σε πρώτη φάση έχουμε 10 συν 28, 38 εκατομμύρια ευρώ. για να στηρίξουμε άμεσα αυτή την προσπάθεια.
  • 01/11/2017Αλέξης Τσίπρας: Τέλος, προχωράμε στη δημιουργία κέντρων υποστήριξης που θα λειτουργήσουν στις αρχές του 2018 σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μια δράση ύψους 11 εκατ. ευρώ.
  • 19/11/2017Ρ. Αντωνοπούλου: Eκατό Κέντρα Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας μέχρι το Μάρτιο
  • 24/02/2018Ράνια Αντωνοπούλου δεσμεύτηκε για την ενίσχυση των συνεταιρισμών μέσω ειδικής τράπεζας και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων
  • 05/07/2019 – Απολογισμός Μητρώου ΚΑλΟ 2018 Επιχορήγηση υφιστάμενων φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Η Ειδική Γραμματεία συνεργάστηκε με την Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων για την προδημοσίευση και στη συνέχεια την προετοιμασία της αντίστοιχης πρόσκλησης για την επιχορήγηση των υφιστάμενων φορέων Κ.ΑΛ.Ο. Στη δημοσίευση της πρόσκλησης υπήρξε καθυστέρηση, καθώς οι προδιαγραφές της πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να εναρμονίσουν το νέο κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα χαρακτηριστικά των φορέων Κ.ΑΛ.Ο. στη χώρα μας. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν πραγματοποιηθεί οι απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές.
  • Το Αρχείο συμπληρώνετε και επικαιροποιείται συνέχεια ….