Χαρτογράφηση του οικοσυστήματος και των αναγκών της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το British Council θα πραγματοποιήσει τη χαρτογράφηση του οικοσυστήματος και των αναγκών της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Σκοπός της χαρτογράφησης είναι η μελέτη του οικοσυστήματος συνολικά και η εις βάθος μελέτη των χαρακτηριστικών λειτουργίας, δομής και εξέλιξης των φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στην Ελλάδα, καθώς και η αποτύπωση των αναγκών και των προκλήσεων του τομέα και του επιχειρησιακού περιβάλλοντος στο οποίο αναπτύσσεται η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.

Τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης θα υποβοηθήσουν στο σχεδιασμό υπηρεσιών με στόχο την αποτελεσματική εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, την ανάπτυξη του τομέα και την ενδυνάμωση του οικοσυστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε εγχειρήματα* και φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, να απαντήσουν στην έρευνα μέσω του παρακάτω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

https://www.surveymonkey.com/r/social_economy

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται να δημοσιοποιηθούν τον Ιούνιο 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κα Κατερίνα Γαλάνη στη διεύθυνση Katerina.Galani@britishcouncil.gr ή στο τηλέφωνο 210 3692386. 

* φορείς ή ομάδες που ασκούν οικονομική δραστηριότητα (επιχειρηματική ή μη, εγχρήματη ή μη), τα οποία είναι δημοκρατικά και συμμετοχικά οργανωμένα και ικανοποιούν με βιώσιμο τρόπο μια κοινωνική ανάγκη