1η CoopExpo Ρ. Αντωνοπούλου: «Η δικτύωση βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας»


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 630 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Μία καλή ευκαιρία να υπάρξει η απαραίτητη δικτύωση ανάμεσα στα κοινωνικά εγχειρήματα χαρακτήρισε την 1η Coop Expo που πραγματοποιείται από κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις στο μετρό Συντάγματος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο πλαίσιο επίσκεψής της στην έκθεση, η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε ότι η δικτύωση είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα εδώ στην πρώτη έκθεση κοινωνικής οικονομίας, που διοργανώνει το ίδιο το πεδίο. Η έκθεση γίνεται σε ένα σημείο από όπου καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Επομένως, το ευρύ κοινό έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με αυτό που ονομάζουμε κοινωνική οικονομία» τόνισε η κ. Αντωνοπούλου.

Αν θέλετε και εσείς να συμμετάσχετε στην πρώτη Πανελλαδική Δικτύωση πατήστε εδώ

Μέσω της δήλωσής της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας υπογράμμισε: «Αυτό σηματοδοτήσαμε, τον περασμένο Νοέμβριο, με την 1η πανελλήνια έκθεση κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, που διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας στο Γκάζι με τη συμμετοχή 150 εγχειρημάτων από όλη την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας παράλληλα ότι ανάλογες εκδηλώσεις «θα διοργανώσουμε σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να διαδοθεί και να αναπτυχθεί η κοινωνική οικονομία ως εναλλακτικό μοντέλο παραγωγής, εργασίας και κατανάλωσης, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».