1 εκ. ευρώ σε ΚοινΣΕπ για καθαρισμό μονοπατιών!


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 12χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 640 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Το ποσό του 1 εκ. ευρώ θα διατεθεί για τον καθαρισμό και τη σήμανση μονοπατιών της Πελοποννήσου συνολικού μήκους 1.500 χιλιομέτρων.

Τόσο το έργο του καθαρισμού και της σήμανσης όσο και της συντήρησης των μονοπατιών θα ανατεθεί μετά από διαγωνισμό σε τοπικές ΚοινΣΕπ  με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας των ορεινών χωριών.

Αυτό αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς η “Πελοπόννησος Πρώτα” αν και χαρακτήρισε αναγκαίο το έργο δεν υπερψήφισε την εισήγηση επικαλούμενη λόγους διαφάνειας.

Σύμφωνα με την εισήγηση στη Μεσσηνία προτείνεται να καθαριστούν και να σημανθούν τα μονοπάτια: Σωτηριάνικα – Αλτομυρά (Μπίλιοβο) μήκους 3.030 μέτρων. Μάλτα – Καρδαμύλη μήκους 2.600 μέτρων. Καρδαμύλη – Παλιά Καρδαμύλη – Αγία Σοφία – Πετροβούνι μήκους 2.900 μέτρων. Προάστιο – Φονέας μήκους 1.050 μέτρων. Ελαιοχώρι – Παναγιά Γιάτρισσα μήκους 7.800 μέτρων.