21 τροποι να γινετε καλυτεροι «ηγετες»


Εάν αποφασίσετε την δημιουργία της δικής σας ΚοινΣΕπ και έχετε μια καλή ιδέα που πληροί τα κριτήρια του νόμου 4430/2016 ελάτε σε επαφή μαζί μας από εδώ για να σας βοηθήσουμε με την 10χρονη εμπειρία μας στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας και στην Δημιουργία άνω των 620 Επιτυχημένων ΚοινΣΕπ


Οι μεγάλοι ηγέτες, όπως και κάθε άνθρωπος ξεκινούν από τα βασικά…

Ο Les McKeown Πρόεδρος & CEO της εταιρείας Predictable Success, μίας εκ των σημαντικότερων εταιρειών συμβούλων. Ο Les McKeown είναι επίσης συγγραφέας μερικών από τα μεγαλύτερα σύγχρονα best sellers στη συμβουλευτική επιχειρήσεων.

Σίγουρα δεν είναι πυρηνική φυσική. Οι μεγάλοι ηγέτες, όπως και κάθε άνθρωπος ξεκινούν από τα βασικά. Ακολουθούν 21 «λεπτομέρειες» που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην ηγεσία.

1. Απενεργοποιήστε το κινητό σας. Κι όμως μπορεί να γίνει. Ξεκινήστε από ένα απλό meeting.

2. Κοιτάξτε τους ανθρώπους στα μάτια. Με λίγη εξάσκηση θα σας γίνει βίωμα.

3. Σκεφθείτε. Διαλέξτε μία συγκεκριμένη ώρα της ημέρας (ή της εβδομάδας εάν πραγματικά «πνίγεστε») και απλά σκεφθείτε. Μην μιλάτε, μη διαβάζετε, μην ακούτε απλά σκεφθείτε.

4. Βγείτε από «καβούκι» του inbox σας. Συνήθως 2 φορές την ημέρα είναι αρκετές για τους περισσότερους ανθρώπους. Εάν για εσάς δεν αρκεί τότε πιθανότατα έχετε σοβαρά ζητήματα επικοινωνίας.

5. Μη χρησιμοποιείτε «ενισχυτικούς» επιθετικούς προσδιορισμούς . Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε έναν επιθετικό προσδιορισμό όπως το «άμεσα», ή κάτι περιφραστικότερο του στυλ «με κάθε τρόπο» απλά αποδυναμώνετε την αξία των όσων επιθυμείτε να γίνουν. Μιλήστε απλά και κατανοητά.

6. Ρωτήστε «Τι μπορώ να κάνω για εσένα» πολλοί μεγάλοι «ηγέτες» δεν κατανοούν πως συχνά αποτελούν σημαντικότατο στήριγμα για τους ανθρώπους της εταιρείας τους. Δυστυχώς το κατανοούν όταν βρεθούν σε δύσκολη θέση οι ίδιοι.

7. Βγείτε από το γραφείο σας. Πρέπει να σας είναι σαφές πως η πραγματική δράση βρίσκεται κάπου αλλού μακριά από το πεδίο δράσης σας.

8. Εξοικειωθείτε με τη σιωπή. Χωρίς πολλά σχόλια

9. Γνωρίστε τις υποθέσεις και τι εικασίες σας εκ των προτέρων. Πριν από οποιαδήποτε σημαντική ή όχι συνάντηση καλό θα ήταν να γνωρίζετε ακριβώς το που θα έχετε ενστάσεις, διαφωνίες ώστε να μπορέσετε να ελέγξετε κυρίως τις δικές σας αντιδράσεις και να βοηθήσετε τη συζήτηση να οδηγηθεί σε γόνιμα συμπεράσματα.

10. Μην εμπιστεύεστε όλα όσα εμπιστεύεστε . Μην το κάνετε και συνήθεια. Απλά με τον τρόπο αυτό θα δείτε εάν αξίζει τελικά να δείχνετε τυφλή εμπιστοσύνη και εάν αξίζει να θεωρείτε καταστάσεις και ανθρώπους δεδομένους.

11. Σκεφθείτε αντί να μιλήσετε. Το να σκέφτεστε «δυνατά» δεν είναι απαραίτητα πολύ γόνιμη διαδικασία σε όλες τις περιπτώσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν το αντέχουν και δεν μπορούν και να το διαχειριστούν. Μείνετε σιωπηλοί τις περισσότερες φορές και ακούστε όσα έχουν οι άλλοι να πουν.

12. Αποδώστε τα εύσημα τρεις φορές περισσότερες φορές από ότι σήμερα. Πιστέψτε με δεν το κάνετε αρκετά.

13. Κάντε το χώρο του γραφείου σας χώρο εργασίας. Εάν δεν έχετε κάποια στρογγυλή τράπεζα, τοποθετήστε μία εντός του γραφείου σας και κάντε όλες τις συναντήσεις σας με στελέχη ή υπαλλήλους εκεί. Μεταμορφώστε το γραφείο σας σε πραγματικό χώρο εργασίας από «απόρθητο κάστρο» εξουσίας και δύναμης.

14. Να είστε παρόντες ουσιαστικά. Είναι πρακτικά αδύνατο να βρίσκεστε παντού. Παρά ταύτα επιλέξτε όταν βρίσκεστε κάπου να είστε ενεργά παρόν. Ασχοληθείτε με το τώρα για θα αποδώσει στο αύριο.

15. Ρωτήστε περισσότερο-α. Το ότι είστε επικεφαλής και ηγέτης δε σημαίνει πως γνωρίζετε τα πάντα. Μην διστάσετε να ρωτήσετε πράγματα που δεν γνωρίζετε και θα εκπλαγείτε με το θετικό feedback που έχει μία τέτοια πράξη.

16. Δείξτε περισσότερα από όσα απαιτείτε. Ο «ηγέτης» δεν είναι εικόνα, ο ηγέτης δεν είναι μόνο πρότυπο. Ο ηγέτης πρέπει να είναι πραγματικά παρόν με έργα και αποδείξεις. Θα πρέπει να καθοδηγεί κυρίως με το παράδειγμα και λιγότερο με τα λόγια.

17. Να επαναλαμβάνεστε δεν είναι ταμπού. Μην ποινικοποιείτε την επανάληψη. Δεν είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο και δεν θα είναι ποτέ. Επαναλάβατε και θα δείτε πόσο δεκτικότεροι θα γίνουν ξαφνικά πολλοί από τους εργαζομένους σας.

18. Οργανωθείτε. Ανεξάρτητα από τον όγκο εργασίας που έχετε, επιλέξτε τα στοιχεία που σας ικανοποιούν περισσότερο και τοποθετείστε τα χρονικά πρώτα στην εβδομάδα σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά θα νοιώστε στο τέλος αλλά και με το πόσο πιο αποδοτικά θα έχετε εργαστεί.

19. Χρησιμοποιήστε mail μόνο για διάχυση ειδήσεων. Το πληκτρολόγιο σας δεν είναι απαραίτητο να είναι κομμάτι του εαυτού σας.

20. Τσαλακωθείτε κάνει καλό. Μην χτίζετε απρόσιτο προφίλ. Δεν είστε θεός, είστε κομμάτι της εταιρείας και την υπηρετείτε όπως και όλοι οι άλλοι. Μη φοβηθείτε να «τσαλακώσετε» την εικόνα σας γιατί μόνο θετικά έχει μία τέτοια ενέργεια.

21. Να είστε «καλοί». Δεν υπάρχει πάντοτε μία καλή δικαιολογία για την «κακία».

http://www.advertising.gr